RTL Wonen

5 dingen waar je kat een hekel aan heeft (maar die jij wel doet)

16 mei 2022 06:58

Heerlijk kroelen op de bank met je kat op schoot, kun je iets beters verzinnen? Je kat waarschijnlijk wel. Deze dingen doe je waarschijnlijk bij je kat, maar vindt je kat he-le-maal niet fijn.

1. Buik aaien

Je moet sowieso al geluk hebben als een kat naar je toe komt om geaaid te worden, het zijn eigenwijze beesten namelijk. Maar áls je hem dan mag aaien, houd het dan bij z’n kop of z’n rug, maar nooit bij z’n buik. De meeste katten zijn hier alles behalve fan van en kunnen zomaar uithalen als je hem daar gaat aaien. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar houd het zekere voor het onzekere en blijf weg bij de buik van de kat.

2. Door vreemden geaaid worden

Katten bepalen vaak zelf wel of ze geaaid willen worden of niet. Ze kunnen dan ook erg schuw zijn bij vreemden. Wanneer iemand die ze niet kennen hen aaien, dan kunnen ze wegrennen of uithalen. Jij vindt het toch ook niet fijn om geaaid te worden door iemand die je niet kent? Wij snappen de katten helemaal!

3. Optillen

Zoals we al zeiden, zijn katten eigenwijze dieren. Ze bepalen dan ook graag zelf waar ze heen gaan, en dat gaat niet als ze niet alle pootjes op de vloer hebben. Wil je echt dat je kat ergens heen komt, dan kun je hem altijd proberen te lokken met een snoepje, maar we beloven niet dat dit zal werken.

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

4. Oud eten

Net als wij ons eten niet meer lekker vinden als het al een paar uur staat, vinden katten dat ook niet zo fijn. Het eten droogt uit en is niet goed meer. Het is beter om je kat meerdere keren op de dag kleinere porties te geven.

5. Alleen zijn

Katten zijn vaak eigenwijs en de kans is groot dat je kat je wel eens negeert. Maar vergis je niet, je kat mist je wel degelijk. Katten kunnen zich, net als honden, ook eenzaam gaan voelen als jij weg bent. Aah, toch maar snel door naar huis na het werk!

Fotocredits

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe tips en inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore