Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Laat je kleine slaapkamer groter lijken met deze 7 tips

Een kleine slaapkamer kan ideaal zijn, ze zeggen niet voor niets: klein is fijn. Maar toch is het fijn om rust en ruimte in deze kamer te creëren. Deze trucjes laat je heel makkelijk je slaapkamer optisch groter lijken.

Velen dromen van een huis met een mega slaapkamer met kingsize bed, hoge ramen en een grote inloopkast, maar helaas is niet iedereen gezegend met een kast van een huis. Gelukkig zijn er tips om je kleine, maar fijne slaapkamer in een paar stappen wat groter te laten lijken. 

1. Geen drukke prints

Drukke prints maken een kamer kleiner, dus als je slaapkamer erg klein is kun je 'm beter zo egaal mogelijk laten. Kies lichte kleuren, want zo vang je het meeste licht en licht zorgt weer voor ruimte. Wit of pastelkleuren laten een ruimte zijn in dit geval de beste kleuren. 

2. Hanglampen

In een kleine slaapkamer heb je weinig ruimte voor spulletjes. Door alle lampen aan het plafond te hangen, creëer je meer ruimte in de kamer zelf voor andere spullen. Daarnaast trekken hanglampen je aandacht naar het plafond waardoor de slaapkamer ineens een stuk groter oogt.

Niks
Elke week nieuwe inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

3. Groot vloerkleed

Als je voor een vloerkleed kiest in de slaapkamer kun je in een kleine ruimte het beste kiezen voor een groot kleed. Dat klinkt misschien gek, maar eigenlijk is het heel logisch. Door de grote oppervlakte lijkt je kamer namelijk groter. Als je een kleed hebt dat niet onder het hele bed ligt, lijkt het alsof het niet past. Dit verkleint optisch de ruimte. Kies wel een rustig tapijt, anders bereik je alsnog het tegenovergestelde. Oh, een vloerkleed is trouwens ook lekker warm aan je voeten. Win-winsituatie!

4. Vloer in muur laten doorlopen

Door de vloer van je slaapkamer door te laten lopen in de muur, lijkt het alsof de kamer een stuk langer is. Voor het oog lijkt je slaapkamer dan dus ook groter. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door van het laminaat van de vloer een hoofdbord bij je bed te maken.

5. Spiegels

Spiegels kunnen je slaapkamer dubbel zo groot laten lijken, want ze weerspiegelen de ruimte. Hang ze slim op zodat je ook nog wat extra licht vangt.

6. Eén opvallend object

Een rustige kamer creëert ruimte, maar je wilt natuurlijk niet dat je slaapkamer hierdoor saai wordt. Door één opvallend object te kiezen, trek je de aandacht en let niemand meer op de grootte van de ruimte. Zo kun je kiezen voor een toffe kroonluchter, een groot schilderij of leuke fotocollage.

7. Creatief verven

Als je de muur in slaapkamer gaat verven, laat dan 10 centimeter vanaf het plafond wit. Door deze witte rand lijkt het plafond hoger, waardoor de ruimte gelijk ook groter lijkt. Je kunt sowieso veel meer met verf dan je denkt, zo kun je heel makkelijk met drie verschillende kleuren verf het resultaat op de foto hieronder bereiken. En het is ook nog eens origineel.

Bed opmaken

Je slaapkamer lijkt ook ruimer wanneer er geen rommel ligt en je het bed netjes hebt opgedekt. Dít zijn drie manieren om je bed mooi op te maken. 

Fotocredits

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: