Ga naar de inhoud
Huishouden

Mannen zorgen voor 7 uur extra werk in het huishouden

Alsof het huishouden niet al genoeg werk was, zorgen mannen in huis voor nóg 7 uur extra werk per week. Extra sokken wassen, ondergoed wat slingert in de badkamer, baardharen in de wasbak, je kent het wel. De vrouw is meestal degene die het op zich neemt om alles weer spik en span te krijgen.

Hartstikke logisch natuurlijk, dat er meer huishouden te doen is met een extra persoon in huis. Toch is die 7 uur extra erg opvallend. Mannen geven namelijk aan dat zij een uur minder aan het huishouden besteden wanneer zij gaan samenwonen met een vrouw.

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Eerlijk (?) delen

Vroeger was de vrouw verantwoordelijk voor het huishouden, en blijkbaar is dit in veel huishoudens nog steeds het geval. Want nu de vrouw ook veel werkt, geeft toch nog 56% van de vrouwen aan dat zij het merendeel van het huishouden doen, waar slechts 10% van de mannen zegt dit te doen. Dit klopt ook aardig met hoe de mannen en vrouwen de verdeling zien. Ruim de helft van de mannen (52%) geeft toe dat hun vrouw het grootste deel van het huishouden voor zich neemt. Volgens de vrouwen is dit bij hun mannen slechts 6%. Oeps, niet helemaal eerlijk verdeeld dus.

en kinderen

Een jonge, single vrouw besteedt ongeveer 12 uur per week aan het huishouden. Wanneer er een man bij in huis komt wordt dit al een stuk langer, toch kan het nog erger. Getrouwde (of samenwonende) vrouwen met 3 of meer kinderen besteden namelijk nóg meer tijd aan het huishouden. Zij besteden gemiddeld 28 (!) uur per week aan het huishouden.

Fotocredits:

Bron: