Oliebollen over? Dit kun je er allemaal mee doen!

Iets te veel oliebollen gekocht of gebakken voor oudjaarsavond? No worries, je kunt ze gerust hergebruiken. Wat dacht je van wentelteefjes of croutons?
Wentelteefjes
Onze favoriet: maak wentelteefjes van je oude oliebollen! Snijd ze in plakken van ongeveer één centimeter dik en week ze in een mix van melk, ei, suiker en kaneel. Bak ze vervolgens in de koekenpan met een klontje boter tot ze mooi goudbruin zijn. Dat wordt smullen!
Crackers
Wist je dat je van oude oliebollen hele lekkere crackers kunt maken? Snijd de oliebollen in dunne plakken en verdeel ze over de bakplaat. Zet de oven op 150 graden en laat de oliebollen helemaal uitdrogen. Daarna zijn ze klaar om gegeten te worden!
Croutons
Snijd de oliebollen in kleine blokjes en bak deze in de pan met olie en zout. Blijf ze wel omscheppen om aanbranden te voorkomen. Tip: oliebollencroutons zijn heerlijk in een salade met geitenkaas en honing!
Invriezen
Geen zin om aan de slag te gaan in de keuken? Vries ze dan gewoon in! Als je ze een minuutje opwarmt in de magnetron zijn ze weer helemaal ontdooid. Leuk om eens te serveren als toetje met een beetje roomijs!
Fotocredits
- Headerfoto: Pixabay
