Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Dit is waarom snoozen zo slecht voor je is

Ben jij zo iemand die graag ontkent dat het tijd is om op te staan en het liefst tien keer op snoozen drukt? Dit blijkt helemaal niet goed voor je te zijn. Sterker nog: opstaan wordt nóg lastiger.

Niet snoozen

Je kunt beter niet snoozen, vertelt neurowetenschapper Els van der Helm tegen LINDAnieuws. "Je hersenen willen eigenlijk het liefst dat je aan een gesloten stuk doorslaapt, en dat je hersenen ook bepalen wanneer je wakker wordt.” Idealiter zet je dus eigenlijk geen wekker, maar dan is de kans natuurlijk groot dat je je verslaapt en te laat op je werk komt. Dat neemt niet weg dat je het snoozen moet laten. Je doet dan namelijk in principe het tegenovergestelde van wat je hersenen willen.

Bovendien raakt je biologische klok in de war door het snoozen. Je kan hierdoor minder goed opstaan, waardoor je het jezelf dus eigenlijk alleen maar lastiger maakt. Ook kun je je herinneringen minder goed opslaan in je geheugen en lijden je concentratievermogen en je gemoedstoestand onder jouw behoefte om toch nog ff één keer op snooze te drukken.

Denk er dus aan: snoozen doet meer fout dan goed! 

Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Zo slaap je wél goed

Heb je het snoozen uit je leven verbannen, maar slaap je nog steeds niet zo goed? Dat kan ook aan een van deze vier dingen liggen.

Fotocredits
Headerfoto: Pixabay

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Bron: Eigen Huis & Tuin