Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Zo krijg je die vieze gourmetgeur uit je kleding

Heerlijk, zo'n avondje gourmetten tijdens de feestdagen. Maar het gaat wel altijd zo vreselijk stinken. Hoe krijg je die geur nu uit je kleding? Zo!

Wodka

Wil je je kledingstuk de volgende dag nog aan en heb je geen wasmachine bij de hand? Verwijder de gourmetgeur dan met wodka! Deze alcoholische versnapering is dus niet alleen bestemd om te drinken, maar ook voor de kleding die je draagt aan de kersttafel.

Vul een verstuiver met wodka en water en spuit dit over je kleding heen. Doe er iets meer water in dan wodka; het beste kun je voor een verhouding van 2x water en 1x wodka kiezen.

Zorg dat je het wodka trucje uitvoert in een goed geventileerde ruimte. Uiteindelijk zal de wodka de bacteriën doden op je kleding die de nare geuren veroorzaken. Ideaal!

Geurzakjes

Geen wodka bij de hand? Leg dan geurzakjes bij je kleding neer. Deze zakjes geven weer een heerlijk frisse geur aan je kleding. Ideaal als je de dag na je kerstgourmet nog een diner hebt waar je netjes voor de dag wil komen.

Zeep

Je kunt ook met zeep de nare geur weghalen. Koop een blok zeep en doe hier een stuk stof omheen. Hang het op naast je stinkende kledingstukken of leg het er tussen en de geur van de zeep zal je kleding weer lekker laten ruiken.

Fotocredits

Headerfoto: Clark Street Mercantile - Unsplash

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Bron: Eigen Huis & Tuin