Liefde voor je huis

Zo stijl je een open kast of wandplanken

27 januari 2021 19:24
Beeld © Enter my attic

Heb jij een mooie open kast of wandplank in bezit maar weet je niet hoe je hem het beste kunt stijlen? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rijtje:

Kleur

First things first, beslis welke items je allemaal in je kast wilt showen en probeer deze te sorteren op kleur. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om alleen items in dezelfde kleur neer te zetten maar het combineren van kleuren is juist zo leuk! Ben je niet zo van de kleuren? Kies dan wat items met natuurlijke, lichte tinten, zoals grijs, wit en nude.

Mix and match

Combineer verschillende items met elkaar en zorg dat je niet teveel van hetzelfde in de kast zet. Zet er mooie boeken in, foto’s, lijstjes, kaarsen en misschien wel een plant! Naast het combineren van verschillende items is het ook belangrijk dat je gebruik maakt van verschillende vormen om het geheel een speels gevoel te geven.

Ruimte en opbergen

Heb je veel kleine dingen die je ook in de kast kwijt wilt, zoals schelpen en mooie souvenirs? Kies er dan voor ze in een pot of mandje te doen, of leg ze op een mooi dienblad! Daarnaast is het fijn om spullen te clusteren en gedeeltes open te houden, zo creëer je eenheid en rust. 

Fotocredits

Foto's: Enter my Attic

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo laat je planten shinen in een open kast of wandrek

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore