Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Deze 3 bloemen blijven het langst mooi

Van een mooie bos bloemen kunnen we erg blij worden. Iets minder blij worden we als ze al na een paar dagen slap hangen en de blaadjes loslaten. Gelukkig hoef je je daar bij de volgende bloemen geen zorgen om te maken, want deze bloemsoorten blijven erg lang mooi:

1. Chrysant

Wil je lang van je bos bloemen genieten, kies dan voor chrysanten. Deze bloemen kunnen namelijk makkelijk drie weken staan. Chrysanten hebben weliswaar een tijd lang een wat oubollig imago gehad, maar tegenwoordig bestaan ze in de mooiste kleuren en vormen en zijn ze wat ons betreft niet meer ouderwets.

Tip: Om ze nóg langer mooi te houden kun je het beste chrysanten met een lange steel kopen. Zo kun je er om de paar dagen een klein stukje afsnijden, zodat ze nog langer meegaan.

2. Anjer

De anjer is een sterke snijbloem die net als de chrysant met gemak drie tot vier weken mooi blijft. Het enige wat je moet doen is zorgen dat het water schoon blijft, dus vervang het water dan ook met regelmaat. De anjer bestaat trouwens in vele verschillende kleurencombinaties, dus er zit er altijd wel eentje bij die je mooi vindt. En extra leuk: de bloem heeft ook nog eens een leuk prijsje.

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

3. Aronskelk

De aronskelk – ook wel Ccalla – ken je misschien wel als kamerplant, maar ook als snijbloem in een boeket staat ‘ie prachtig. Je ziet de bloem het meest in het wit en wordt veel in boeketten gebruikt, maar onze favoriete kleur is donkerrood of paars. Als je ‘m op de juiste manier verzorgt kan de aronskelk minstens twee weken blijven staan.

Zo geniet je er het langst van

De bovenstaande bloemen blijven dan wel langer mooi dan de gemiddelde bloem, maar toch wil je natuurlijk de maximale levensduur uit je bos halen. Dé truc? Die lees je hier.

Takken als alternatief

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een paar mooie takken in een vaas, zoals pampasgras. Die blijven namelijk pas écht lang staan. En het staat nog mooi ook!

Fotocredits

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Bron: Eigen Huis & Tuin