Huishouden

6 dingen die je schoon kunt maken met scheerschuim

25 september 2021 07:12

In de meeste badkamerkastjes is wel een bus scheerschuim te vinden, maar deze hoort dus ook bij je schoonmaakmiddelen te staan. En nee, we maken echt geen grapje. Scheerschuim is namelijk echt een wondermiddeltje!

1. De oven

Met scheerschuim maak je de oven in een handomdraai schoon! Zonder uren te boenen, hoe fantastisch klinkt dat? Bedek de ovenplaat met scheerschuim en zet hem voor een half uurtje in de oven op 50ºC. Daarna kun je hem zo schoonvegen met een doek. Je oven was nog nooit zo snel zo schoon.

2. Haarborstel

Eens in de zoveel tijd moet je je haarborstel schoonmaken. Hij komt snel vol te zitten met stof en viezigheid van je haar. Scheerschuim is ook hier weer perfect voor. Haal eerst de haren uit je borstel, spuit je borstel vol met scheerschuim en laat het een paar minuten intrekken. Als je hem dan uitspoelt is je haarborstel weer net zo schoon als toen je hem kocht.

3. Vlekken

Per ongeluk geknoeid met de rode wijn? Zonde, maar gelukkig hoef je je geen zorgen te maken over de vlek. Een vlek op je vloerbedekking? Wrijf het scheerschuim goed in en maak het daarna schoon met heet water en een stoffen doek. Geknoeid op je favoriete shirt? Spuit dan wat scheerschuim op je shirt (niet wrijven dus!!) en stop hem dan in de wasmachine. That's it! 

4. Ontkalken

Eerder gaven we je al een manier om goedkoop van kalkaanslag af te komen, maar nu hebben we er nog één: wrijf je verkalkte kraan in met scheerschuim en hij is weer zo goed als nieuw!

5. Verf van je handen krijgen

Ben je druk wezen verven en zitten je handen helemaal onder? Als je scheerschuim in huis hebt, kun je de terpentine laten staan. Was je handen met scheerschuim en je handen zullen zo weer schoon zijn.

6. Geen condens op je spiegel

Niet zozeer een schoonmaaktruc, maar wel heel fijn om te weten! Door scheerschuim op je spiegel te smeren voorkom je namelijk dat je spiegel beslaat tijdens het douchen. Je kan natuurlijk een dure spiegel kopen met een ingebouwde verwarming zodat je spiegel niet beslaat. Je kan hem ook even insmeren met een beetje scheerschuim. Veeg het eraf met een droge doek en je zal zien dat je spiegel niet beslaat, handig! 

 

Fotocredits:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore