Huishouden

Gesneeuwd? Tijd om je vloerkleed buiten te leggen

09 februari 2021 07:02
Beeld © iStock

Het klinkt misschien gek, maar het blijkt een supertip te zijn.

Wanneer het sneeuwt hebben we vooral heel erg veel zin in sneeuwwandelingen en niet per se in schoonmaken. Toch is dit wel het juiste moment om je vloerkleed schoon te maken. Maar gelukkig hoef je daar zelf vrij weinig voor te doen en doet de sneeuw het meeste werk.

Zo maak je je vloerkleed schoon in de sneeuw

Je kunt je vloerkleed sowieso schoon houden door ‘m regelmatig goed te stofzuigen en buiten uit te kloppen met een mattenklopper. Maar wanneer het heeft gesneeuwd is het pas écht het juiste moment om je vloerkleed schoon te maken. Of beter gezegd: om je vloerkleed schoon te laten maken. Door de sneeuw om precies te zijn.

Leg het vloerkleed met de goede kant op de sneeuw, klop er zachtjes op en laat het kleed vervolgens goed drogen. Door de sneeuw worden de kleuren van het tapijt een stuk mooier en wordt het vuil gemakkelijk verwijderd.

Let wel op: doe dit alleen als het ‘droog’ en poederachtig sneeuw is, en niet te nat.

Leren van de beren

Deze handige truc hebben we overigens afgekeken van beren. Na hun winterslaap rollen beren namelijk in de sneeuw om al het vuil uit hun vacht te krijgen, met als resultaat een prachtig mooie glanzende vacht. Zo leren we toch nog wat van de beren.

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore