Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Om deze reden moet je ijsblokjes in de droger gooien

Ja, dat lees je goed: het kan heel nuttig zijn om een paar ijsblokjes bij de droger te gooien. Als we dit toch eens eerder hadden geweten?

Eerder legden we je hier al uit dat het heel nuttig kan zijn om een propje aluminiumfolie bij je droger te gooien. En wil je dat je wasgoed sneller en beter droog wordt? Dan moet je juist dit bij je droger gooien. Maar er is nog één ding waar we ons aan storen bij ons wasgoed: kreukels!

Weg met die kreukels!

De droger is een wonderapparaat: je wasgoed is in no time droog (mede dankzij onze eerder genoemde tips), het wordt er lekker zacht van en het kreukt minder. Maar om heel eerlijk te zijn willen we eigenlijk gewoon dat alle kreukels als sneeuw voor de zon verdwijnen zonder dat we er een strijkbout bij moeten pakken. Gelukkig bestaat daar een heel handig trucje voor: met ijsblokjes!

Zo maak je je wasgoed kreukvrij met ijsblokjes

Zet de droger op de hoogste stand (maar check wel eerst even of je kleding hier tegen kan) en gooi er wat ijsblokjes bij. Wanneer je de droger aanzet ontstaat er stoom in de droger, waardoor de kreukels uit je wasgoed gaan en je niet hoeft te strijken.

Let wel op: uiteraard moet je de kleding wel meteen daarna uit de droger halen.

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits

Headerfoto: Pixabay

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier:
Bron: Eigen Huis & Tuin