Huishouden

Vochtige badkamer? 4 dingen die je ertegen kunt doen

22 februari 2022 07:02

Een half uur lang warm, stromend water over je heen laten lopen. Heerlijk! Maar naast het milieu is ook je badkamer hier niet zo blij mee. Want al dat vocht is niet zo goed voor je badkamer. Gelukkig hebben we daar een paar handige tips voor:

1. Goed ventileren

Goed ventileren is van groot belang. Zo voorkom je dat je badkamer te vochtig wordt. Zet tijdens of na het douchen even de deur of een raampje open, of ga voor een automatisch ventilatiesysteem. Het voordeel van dit laatste is dat je het zo kan instellen dat je badkamer op vaste tijden geventileerd wordt, of direct zodra het licht aan gaat. Een raam vergeet je nog wel eens open te doen.

2. Warme muren

Maak je muren lekker warm. Je muren trekken zo minder condensatie aan. Zet voor het douchen alvast even je verwarming aan. Dan is het tenminste ook een stuk minder koud wanneer je eindelijk uit die douche komt. 

3. Vochtvanger

Je lost het vochtprobleem simpel op met een vochtvanger. Dit apparaatje onttrekt het vocht in de lucht en slaat dit op een veilige manier op. De vochtvreter houdt zelf namelijk het vocht vast. Doordat de vreter al het vocht absorbeert, ontstaat er veel minder condens in je badkamer.

4. Anti-condens spiegel

Wil je je zelf na het douchen even bewonderen in de spiegel, is ‘ie aangeslagen. Superirritant natuurlijk. Gelukkig is dit op te lossen: met anti-condens spiegels! Dit kost iets meer dan een gewone spiegel, maar helpt goed tegen vocht. In anti-condens spiegels zit een warmtebron die zorgt dat er geen vocht op je spiegel komt. Ideaal!

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore