Huishouden

5 dingen die niet mogen ontbreken in een natuurlijk interieur

29 augustus 2021 19:23

Wil je graag een natuurlijke touch in je interieur, maar weet je niet waar te beginnen? Dan helpen wij je een handje op weg. De volgende 5 dingen mogen namelijk niet ontbreken!

1. Veel (verschillende soorten) hout

Wat is er natuurlijker dan hout? Als je kiest voor veel natuurlijke materialen in huis, zoals hout dus, dan heb je zo een natuurlijke look. Denk eens aan een mooie houten vloer, een houten tafel of een houten dressoir.

2. Planten in alle soorten, maten én potten

Planten kunnen niet missen in een natuurlijk interieur. Dan bedoelen we wel veel, écht veel planten. En als het even kan zo groot mogelijk, zoals een paradijsvogelbloem of voor een echt zomers gevoel een olijfboom. Ja, een boom in huis, het kan!

Kies ook eens voor wat anders dan een standaard pot, kies bijvoorbeeld voor een mand! Dit ziet er superleuk uit en heel ook nog eens een natuurlijke look.

3. Items van bamboe en rotan

Bamboe en rotan zijn materialen die veel voorkomen in natuurlijke interieurs. Denk aan eetkamerstoelen van rotan of een mooie bamboelamp boven je eettafel. Deze natuurlijke materialen zijn een perfecte match met aardse tinten en het groen van de planten.

4. Behang met jungleprint

Heb je nog niet genoeg planten? Kies dan voor behang met een leuke jungleprint. Kies voor grootse groene bladeren, of ga voor exotische dieren. Heb je liever wat rustigers? Kies dan dan voor een print met monotone kleuren, zoals de print hierboven.

5. Een plantenmuur

In plaats van veel losse planten in je huis, kan je ook kiezen voor een muur vol met planten. Dit is niet alleen hartstikke gaaf in de woonkamer, maar ook in de badkamer staat ‘ie supermooi. Dit is alleen bestemd voor mensen met groene vingers, heb je die niet? Dan kan je er ook altijd een maken vol met nepplanten. Dat is in de verzorging een heel stuk makkelijker!

Fotocredits
Header: Lotte Wullems
Foto 1: Claire Esparros
Foto 2: Elsie Larson
Foto 3: Furniture Maison
Foto 4: Coloray Decor
Foto 5: Lotte Wullems
Foto 6: Dwell
Foto 7: Montse Garriga Grau

Tekst
Marjolein Sintenie

Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore