Ga naar de inhoud
Tuinieren

Deze planten kun je in november nog een plekje geven in je tuin

Nog niet helemaal tevreden met je herfsttuin? Er is een aantal planten die je nu nog in de grond kunt zetten, ook al is het buiten wat kouder. Pak je tuinspullen er maar weer bij.

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Hagen

November is de juiste maand voor het plaatsen van een goede heg. De heggen zijn dan in de zogenaamde ‘rustperiode’ en kunnen rustig wortelen zodat ze in het voorjaar de eerste volle bloei mee kunnen pakken. Voor de bladverliezende hagen is november een goede tijd om geplant te worden.

Daarnaast is de conifeer ook een ideale haag om te planten. Zolang heggen winterhard zijn, kunnen ze in november prima worden geplant. Voeg wat extra compost toe voor een goede basis van de bodem.  

Zorg er wel voor dat er geen vorst wordt voorspeld. De haag heeft nog wel wat tijd nodig om zich te kunnen wortelen en met vorst lukt dit niet.

Bloembollen 

Bloembollen moet je in het najaar planten, zodat ze in het voorjaar prachtig in bloei staan. Vermijd vorst of een te natte grond wanneer je de bloembollen in de grond gaat zetten. Zorg dat je de grond eerst goed omschept, bloembollen houden van een luchtige grond. Vervolgens maak je een gat in de grond met een diepte van ongeveer drie keer de lengte van de bloembol. Plaats je bol en vul het gat goed aan.

DIY:
Aan de slag!
DIY: het hele voorjaar bloemen in de tuin met bloembollen-lasagne

Bakken en potten vullen

Bakken en potten kun je het hele jaar door vullen. In de maand november kun je hier het beste bloeiende en wintergroene planten in zetten. Kies voor beplanting die winterhard is, zo hoef je de plantenbakken niet binnen te zetten in de koudere maanden.