Ga naar de inhoud
Huishouden

3 redenen waarom je altijd in een koude slaapkamer zou moeten slapen

Slapend aan je gezondheid werken is wel het makkelijkste wat je kan doen. Wist je bijvoorbeeld dat slapen in een koude slaapkamer veel voordelen heeft? Wij geven je drie redenen om de verwarming uit te draaien en het raam open te zetten.

1. Je slaapt beter

Eerder schreven we al dat je volgens onderzoekers het best kan slapen in een kamer waar het 18 °C is. Je lichaamstemperatuur zakt namelijk wanneer je in dromenland bent en aan het einde van je slaapcyclus stijgt het weer om je lichaam duidelijk te maken dat het tijd is om wakker te worden. Als het te warm is in de kamer, wordt dit verstoord waardoor slapeloosheid op kan treden. In een koele ruimte slaap je dus een stuk beter.

2. Verjongend effect

Nu moet je niet verwachten dat je na een nachtje in een koele slaapkamer te hebben doorgebracht, dat je er weer tien jaar jonger uitziet - maar het werkt wel degelijk verjongend. Als je in een te warme slaapkamer slaapt, wordt de aanmaak van het hormoon melatonine namelijk geremd. Dit stofje vertraagt het verouderingsproces. Om er toch voor te zorgen dat je lichaam melatonine aanmaakt, kun je daarom beter slapen in een frisse kamer. 

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

3. Slapend afvallen

Uit een onderzoek van de US National Institutes of Health is gebleken dat je meer gewicht verliest wanneer je in een koudere ruimte slaapt.  De vrijwilligers die naakt sliepen, verbrandden zelfs het dubbele aantal calorieën. Dit komt doordat je door de kou zogenaamd bruin vet ontwikkelt. Dit vet houdt je warm doordat bestaand lichaamsvet (wit vet) wordt verbrand.

Om
Lees ook:
Om deze 3 redenen moet je eigenlijk altijd met een dichte slaapkamerdeur slapen
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: