Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Plotseling lieveheersbeestjes in huis? Hier komt het door

Van een lieveheersbeestje in huis kijk je misschien niet zo gek op, maar wanneer het er opeens tientallen blijken te zijn is dat toch even schrikken. Je hebt te maken met een plaag in huis. Waar komen ze opeens vandaan en waarom? Hier is een logische reden voor.

Overwinteren

Net als jij hebben lieveheersbeestjes het koud in de winter. Ze zoeken daarom een plek om te overwinteren. En die plek kan zomaar jouw huis worden. Op zich geen reden tot paniek. De beestjes doen niemand iets aan. Althans... ze doen geen mensen kwaad, maar soms wel hun eigen soortgenoten. Gelukkig zijn ze niet schadelijk voor je huis, de beestjes eten namelijk niet in de winter.

Weg met de lieveheersbeestjes

Ondanks dat ze jou en je huis geen kwaad doen is het begrijpelijk dat je liever geen complete lieveheersbeestjesfamilie in je huis wil. Voorkomen is daarom ook beter dan genezen. De beestjes komen binnen via kiertjes en andere openingen. Zorg dus dat je geen openingen hebt waardoor ze naar binnen kunnen komen. Zitten ze toch in je huis, dan kun je ze buitenzetten met stoffer en blik. 

Zo
Lees ook:
Zo kom je eenvoudig van zilvervisjes in je huis af

Fotocredits

Headerfoto: Hellinz -Pixabay

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: