Huishouden

Stinkt je huis naar gourmetgeur? Met deze 3 tips kom je er makkelijk vanaf

19 april 2022 06:58

Hoe gezellig en lekker gourmetten ook is, die geur die nog lange tijd blijft hangen willen we het liefst zo snel mogelijk weg. Gelukkig bestaan daar een aantal trucjes voor:

Ventileren

De makkelijkste oplossing is eigenlijk gewoon goed ventileren. Begin daar al tijdens het gourmmee, zo houd je de minste gourmetlucht in huis. Zet dus wat ramen open (gelukkig is het vaak al erg warm in huis tijdens het gourmetten) en vergeet ook de ventilatieroosters niet open te zetten.

Zet daarnaast ook je afzuigkap aan tijdens het gourmetten. En als je toch al van plan was gezellig kaarsjes aan te zetten, zet dan gelijk een paar geurkaarsen neer. 

Azijn

Azijn heeft een hele sterke geur en zorgt ervoor dat de vieze luchtjes worden opgenomen uit de omgeving. Heb je schoonmaakazijn in huis? Zet dan een kommetje met een laagje schoonmaakazijn neer in de kamer. Door de warmte verdampt de azijn en verspreidt het zich door de kamer. Zo is na één nachtje je huis alweer vrij van de gourmetgeur.

Heb je juist keukenazijn in huis? Zet dan een pannetje op het vuur en breng de keukenazijn aan de kook.

Kruidenmengsel

Je kunt heel makkelijk zelf een kruidenmengsel maken om vieze geurtjes te verdrijven. Gebruik bijvoorbeeld schil van een citrusvrucht, kruidnagel, kaneel en wat nootmuskaat. Of ga aan de slag met vanillearoma. Heb je liever een lekkere herfstgeur in huis? Dan kun je het kruidenmengsel uit dit artikel proberen. 

Fotocredits

Headerfoto: Getty Images

Miniatuurvoorbeeld
Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore