Huishouden

Goed om te weten: deze honden ruik je bijna niet

24 oktober 2021 18:24

Een hond is een echt trouw gezelschapsbeest. Hoe gezellig het ook is om een kwispelend beestje in je huis te hebben: ze kunnen soms zó enorm ruiken. Wil je graag een hondje, maar liever geen overheersende hondengeur in huis? Kies dan voor de volgende honden!

Belgische herder

Een herdershond is een grote waakhond en zal je daarom goed beschermen tegen vijanden. Maar met zijn geur zal hij je niet gauw afschrikken, want de Belgische herder ruikt over het algemeen namelijk bijna niet.

Boxer

Heb jij graag een sportieve en eigenwijze hond die je bijna niet ruikt? Ga dan voor een boxer! Het beestje heeft een korte, gladde vacht en is hierdoor minder aanwezig qua geur. 

Dalmatiër

Wie kent ‘m niet: de film ‘101 Dalmatiërs’. De gevlekte hond is naast stijlvol ook superintelligent én goed met kinderen. En om het nog beter te maken is het beestje ook vaak bijna geurloos.

Keeshond

Wil jij een slimme en energieke hond met een zachte vacht? Ga dan voor een keeshondje! Ondanks hun lekkere dikke vacht stinken ze bijna niet. Wat een schattig beestje is het he?

Miniatuurvoorbeeld
Elke week de nieuwste inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Shih Tzu

Houd je wel van een bijdehand hondje waar je ook lekker mee kan knuffelen? Ga dan voor de Shih Tzu, die vaak weinig last heeft van een hondengeur. 

Klein puntje...

Let wel op, het belangrijkste is natuurlijk dat je een hond kiest die goed bij je past qua karakter, het feit dat 'ie dan ook nog lekker ruikt is vooral mooi meegenomen. 

Toch is het goed om er bij stil te staan dat bepaalde honden van zichzelf geen sterke geur hebben, maar deze geur kan wel ontstaan door bepaalde voeding of invloeden van buitenaf, zoals een lekkere duik in een sloot. Kijk dus goed wat je je hond te eten geeft en spoel en droog je hond geregeld af, want alleen dan zal je hond echt bijna geurloos zijn! 

Dat was nog niet alles
We gaven je een kleine selectie van niet-stinkende honden. Vind hier nog meer honden die niet stinken, én honden die juist wel stinken. 

Fotocredits:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore