Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Waarom je soms beter geen wasverzachter kunt gebruiken

Het is misschien heel verleidelijk om wasverzachter toe te voegen aan al je wasbeurten. Het ruikt lekker én alles wordt er heerlijk zacht van. Maar vergis je niet, want wasverzachter kan slecht zijn voor bepaalde wasjes die je draait.

Wasverzachter bij handdoeken

Het is heerlijk om lekker zachte handdoeken te hebben, maar je wil jezelf natuurlijk ook droog kunnen maken met een handdoek. Als je handdoeken te vaak met wasverzachter wast, kun je jezelf er niet meer goed mee afdrogen. Wasverzachter zorgt er namelijk voor dat er een soort laagje op je handdoek ontstaat, dat ervoor zorgt dat de handdoek minder goed vocht absorbeert.

Wasverzachter bij dekbed

Wasverzachter is ook slecht voor je dekbed. Je dekbed moet lekker absorberen en zweet kunnen doorluchten. Maar als er door wasverzachter een laagje op je dekbed komt te liggen kan dit niet meer. Terwijl iedereen 's nachts de nodige liters vocht verliest, zeker als warme slaper. 

Wasverzachter bij sportkleding

Voor de sportievelingen onder ons: als je naast slapen ook nog aan sport doet, is het handig om te weten dat je bij sportkleding ook beter de wasverzachter in de kast kunt laten staan. Bij sporten doe je lekker ademende kleding aan, maar door wasverzachter kan deze stof zijn werking niet meer goed doen. Zo blijft al het zweet op je huid liggen en dat is niet echt fijn!

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: