Liefde voor je huis

Zo geniet je het langst van je geurstokjes

01 oktober 2021 06:58

Van zoet vanille tot warm cederhout. Geurstokjes zorgen voor een heerlijke geur in huis en zien er daarnaast ook nog eens charmant uit als accessoire. De schoonheid blijft eeuwig, maar het parfum helaas niet. Om toch zo lang mogelijk van je geurstokjes te genieten, hebben wij een aantal tips.

1. Plaats geurstokjes niet in de volle zon of bij de verwarming

Hoe enig die geurstokjes ook staan op je vensterbank, het is niet de meest handige plek. Door de warmte van de zon - en in de winter de verwarming - vervliegt het parfum veel sneller. Bovendien kan de geur veranderen; en dat is natuurlijk hartstikke zonde.

2. Gebruik minder stokjes

Hoe meer stokjes je in de diffuser zet, hoe sterker de geur zal zijn. Heerlijk natuurlijk, maar meer stokjes betekent ook dat het parfum sneller op is. Probeer dus te doseren en gebruik niet meteen alle stokjes.

Zet de stokjes gespreid neer zodat de geur zo goed mogelijk vrij kan komen.

3. Draai de stokjes om

Om er voor te zorgen dat de stokjes niet uitdrogen en de geur goed blijft verspreiden, is het belangrijk om ze om de paar dagen om te draaien.

4. Verwissel de oude stokjes

Wist je dat geurstokjes verzadigd kunnen raken en hierdoor het parfum minder goed verspreiden? Zodra je merkt dat de geur minder intens is, kun je het best de oude stokjes vervangen voor nieuwe exemplaren. Als je van tevoren al rekening hebt gehouden met tip 2 (minder stokjes gebruiken) heb je als het goed is nog een aantal stokjes over! 

Navullen

En zijn ze uiteindelijk dan toch echt op? Zo vul je ze heel gemakkelijk zelf na! 

Fotocredits

Headerfoto: Sisters and sage

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore