Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Met deze simpele tips branden je kaarsen langer en druipen ze niet meer

Nu de dagen korter en kouder worden steken we de kaarsjes weer massaal aan. Hartstikke knus, totdat je ziet dat je mooie kaarsen al na een paar uur bijna helemaal opgebrand zijn en aan alle kanten druipen. Zonde! Gelukkig bestaan er een paar simpele trucjes om dit tegen te gaan. Zo gaan ze langer mee én druipen ze niet meer:

Er zijn nog drie simpele trucs die ervoor zorgen dat je kaars langer meegaat én dat ‘ie niet meer druipt. Het enige wat je nodig hebt is een vriezer of zout. Oja, en wat geduld. 

Tip voor langere brandtijd van je kaars

Heb je een brandnieuwe kaars gekocht, wacht dan nog even met aansteken en leg ‘m eerst in de vriezer. Als je dit een paar uur voor het aansteken doet, dan zal de kaars veel langer branden. 

Tip tegen druipkaarsen

Wil je voorkomen dat de kaars gaat druipen? Daar helpt de bovenstaande tip ook tegen. Geen plek in de vriezer? Geen nood. Je kunt de kaars ook een uur voor gebruik in een badje met zout water leggen en daarna aan de lucht laten opdrogen. Ook op deze manier zal de kaars niet gaan druipen én zal de kaars eveneens langer branden. 

Tip tegen holle stompkaarsen en geurkaarsen

Ook heb je vast wel eens meegemaakt dat een stompkaars of een geurkaars helemaal uitgehold opbrandt. De kaars is op een gegeven moment 'op', terwijl de buitenranden helemaal niet op zijn gebrand. Ook dit is makkelijk te voorkomen. Het enige wat je nodig hebt is geduld. Het zit 'm namelijk in het wachten op het juiste moment om 'm uit te blazen. Hoe dat zit lees je hier

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits

Headerfoto: Marjolein Sintenie

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: