Huishouden

Voorkom schimmel op de potgrond van je kamerplant

17 april 2021 11:15
Beeld © iStock

Zit er schimmel op de potgrond van je kamerplant? Geen mooi gezicht en al helemaal niet goed voor je plant. Zo kom je er vanaf.

Hoe kan het?

Een kamerplant is voor heel veel prikkels gevoelig. Zo houden ze niet van te weinig water, maar ook niet van te veel. Te veel water en een bodem die altijd vochtig is, kan er voor zorgen dat de potgrond van je plant gaat schimmelen.

Schimmels houden van een vochtige omgeving en als de grond te vochtig blijft zit de potgrond of misschien jouw plant binnen de kortste keren onder de schimmels. Kies daarnaast ook voor een zogenaamde steriele potgrond. Met de juiste potgrond kun je voorkomen dat de potgrond snel gaat schimmelen.

Wat moet je doen?

Heb je al schimmel op je plant? Zorg er dan voor dat je de schimmel laag van je plant verwijdert. Vervolgens moet je de plant goed laten drogen. Zet de plant in een zonnige en goed geventileerde omgeving.  

Je kunt de plant het beste behandelen met natuurlijke schimmelwerende producten. Dit kunnen bijvoorbeeld kaneel, zuiveringszout of appelazijn zijn. Deze producten voorkomen schimmelgroei op je plant, maar zullen je plant niet aantasten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

4 redenen waarom kaneel het redmiddel is voor je planten

Overdosis schimmel

Is de pot ook geschimmeld of is er heel veel schimmel in de aarde? Verplant dan de hele plant naar een nieuwe pot met nieuwe aarde. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore