Ga naar de inhoud
Alles voor in de tuin

Het kan echt! In 3 stappen een vochtvrije schuur

Beeld © iStock

De grootste vijand van je houten tuinschuurtje is vocht. Vocht zorgt ervoor dat je hout snel gaat schimmelen en dat het tuinhuisje z'n kwaliteit al snel verliest. Wanneer je gereedschap opbergt in een vochtig schuurtje is de kans aanwezig dat dit gaat roesten. Insecten vinden een vochtig schuurtje ook een heerlijke schuilplek. Tijd om ervoor te zorgen dat jouw schuurtje niet meer vochtig is.

1. Luchtcirculatie

Een schuurtje wordt vaak zo vochtig doordat er te weinig luchtcirculatie is. Dit kan komen doordat het schuurtje niet zo vaak open gaat, slecht is geïsoleerd of als er geen ramen in zitten. Je kunt voor luchtventilatie zorgen door de ramen op een kiertje te zetten, een ventilator te installeren of één keer per week de deur van je schuur even open te zetten als je geen ramen hebt.

2. Vochtvreres

Je kunt in je schuurtje gebruik maken van vochtvreters. Er zijn verschillende soorten op de markt. Je kunt kiezen voor een elektrisch apparaat die de vocht uit de lucht haalt. Ga je liever voor een goedkopere oplossing? Dan zijn er vochtvreters in de vorm van een bakje. Deze zet je in de schuur neer en vangt het vocht op. De meeste bakjes moet je wel om de twee weken vervangen.

3. Houtskool

Een goedkope vochtvreter voor je schuur is houtskool. Houtskool voor de barbecue moet je altijd op een vochtvrije plaats bewaren, omdat het anders teveel vocht opneemt. Dus zet een emmer met houtskool in je schuurtje en je schuur is zo vochtvrij.

Let wel op: de houtskool die je in je vochtige schuurtje hebt gezet kun je beter niet meer gebruiken voor de barbecue.

Dit is een artikel van