Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Gooi je broodclipjes niet weg: hier zijn ze allemaal handig voor!

Ja precies! Die kleine plastic clipjes van je broodzak! Die gooi je meestal na één keer de zak openen al weg. Ze zijn soms erg onhandig om weer op je broodzak te krijgen. Maar voor de volgende dingen zijn ze wel behoorlijk handig.

Wasknijper

Heb je niet meer genoeg wasknijpers? Pak dan de broodclipjes er maar bij. Je kunt namelijk je was ophangen met broodclipjes, probeer zelf maar eens.

Plakband

Heb je altijd moeite met het beginnetje vinden van je plakband? Je kunt deze natuurlijk omvouwen, maar je kunt er ook een broodclipje tussen doen. Zo vind je altijd in een handomdraai je beginnetje weer terug en kun je gemakkelijk de plakband uitrollen. Je kunt dit ook doen met een rol tape.

Stekkers

We hebben tegenwoordig zoveel stekkers en draden door ons huis lopen. Het is soms een heel gedoe om de eindes van de stekkers aan het juiste apparaat te koppelen. Zo trek je gemakkelijk de stekker van je televisie eruit, terwijl je eigenlijk alleen de dvd-speler eruit wil trekken. Label daarom je stekkers met een broodclipje. Je kunt op de broodclipjes met een watervaste stift schrijven welk apparaat erbij hoort en ze om de uiteindes clippen van de stekkers. Zo raak je nooit meer in de war. Tenzij iemand stiekem alle broodclipjes verwisselt natuurlijk.

Boekenlegger

Je kunt de broodclipjes ook gebruiken als boekenlegger. Doe de clipjes tussen de bladzijdes zodat je precies weet waar je bent. Een nog beter plan is de broodclipjes aan de pagina’s vast clippen. Zo kunnen ze er ook niet tussenuit vallen.

Dieren knutselen

Wil je graag je kinderen met hun broodjes aan tafel houden of zoek je nog een creatief knutselidee? Je kunt van broodclipjes hele leuke diertjes maken. Je vouwt de clipjes dubbel en teken er aan beide kanten gezichtjes en snorharen op. Zo heb je kleine staande hondjes of katjes gemaakt van broodclipjes.

Fotocredits:

  • Headerfoto: Eigen Huis & Tuin Ganna Penning
  • Foto 1: Froot
Niks
Elke week de nieuwste tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: