Huishouden

Dit zijn de meest gemaakte fouten bij het schoonmaken van je wc

23 februari 2021 14:37 Aangepast: 23 februari 2021 17:50

Iedereen weet dat de wc schoonmaken niet het favoriete klusje is van de schoonmaaklijst. Daarnaast kun je ook nog eens hele belangrijke dingen vergeten. Ja, zucht.. heb je hier ook wel aan gedacht?

Doorspoelknop vergeten

Een belangrijke knop die altijd meteen wordt aangeraakt nadat de wc is gebruikt is de doorspoelknop. De knop is dan ook zeker geen schone plek meer. Bij het schoonmaken van je wc ga je vaak lekker aan de slag met middeltjes in de pot, maar vergeet ook die knop niet.

Ook de lichtknop en de deurknop worden vaak over het hoofd gezien maar ook deze worden snel vies en moeten dus goed schoongemaakt worden.

De vloer overslaan

Vooral in een huishouden met mannen is dit een onderdeel dat je niet mag overslaan. Je denkt klaar te zijn met het schrobben van de pot, maar de vloer wordt vaak vergeten. Op de vloer zijn alleen nog wel alle spetters te vinden. Daar wil je ook niet met je blote voeten in staan, toch? Als je klaar bent met de wc, dweil dan ook zeker nog de vloer. En vraag de heren te zitten tijdens het plassen, dat scheelt een hoop gespetter. 

Niet direct schoonmaken

Hartstikke gezellig natuurlijk als je mensen op bezoek hebt. Na een gezellig borrel wil je allesbehalve de wc schoonmaken: 'Dat doen we morgen wel'. Maar zo hebben de bacteriën alle tijd om in te trekken, zo wordt een eenvoudig klusje opeens een stuk hardnekkiger. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore