Ga naar de inhoud
Huishouden

Hoe vaak verschoon jij je bed? Zo vaak moet het dus echt...

De één verschoont z'n bed trouw elke week, terwijl de ander er met gemak weken of zelfs maanden (ja, echt) mee doet. Maar hoe vaak moet je je bed nou écht verschonen?

Dat moment dat je in een nét verschoond bed stapt is ultiem geluk. Helaas is dat maar van korte duur, maar het liefst zouden we dat elke dag wel willen. Maar om nou elke dag je bed te verschonen is ook weer zo wat.

Zo vaak moet je je bed verschonen

Tijdens het slapen verlies je enorm veel bacteriën, speeksel, haren, huidschilfers en zweet (jaarlijks wel tot 1000 liter). Logischerwijs is je bed dan ook in een mum van tijd niet meer zo fris. Daarom is het verstandig je bed zeer regelmatig te verschonen, het liefst iedere week. Hiermee voorkom je dat jouw lichaam op al deze stofjes reageert en zelf een allergie ontwikkelt. Vind je wekelijks te vaak of kom je er niet aan toe, dan kun je dit in het uiterste geval nog rekken tot twee weken, maar écht niet langer!

Matras draaien en dekbed luchten

Omdat je jaarlijks dus zo’n 1000 (!) liter vocht verliest, is het wel zo hygiënisch om ook je matras regelmatig even om te draaien. Daarnaast is het ook goed om je dekbed elke paar weken even buiten te laten luchten, aan de waslijn of gewoon uit het raam. Dat is niet alleen veel frisser, het slaapt ook nog eens véél lekkerder.

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: