Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Een lesje interieurstyling: de regel van drie

Beeld © IStock

Op Pinterest ziet het eruit alsof het oh zo makkelijk is, maar dat perfect gedecoreerde hoekje is natuurlijk niet zomaar uit de lucht komen vallen. Ben je dol op woonaccessoires, maar weet je niet hoe je ze een goed plekje kan geven? Dan hebben we een simpele tip voor je: style je interieur volgens de regel van drie.

De regel van drie

Dat leuke vaasje, die heerlijk geurende kaars en dat gouden beeldje: je moest ze per se hebben, maar ja, waar laat je ze? Accessoires geven je huis sfeer en persoonlijkheid, maar hoe creëer je nou dat perfect gestylde hoekje? Om het jou een stuk gemakkelijk te maken, is er de regel van drie. Dat houdt simpelweg in dat je alles bundelt in drietallen. Van drie kandelaars tot een gevarieerd ensemble. Nonchalant, maar tóch gebalanceerd. 

Nu willen we niet zeggen dat je de regel altijd té letterlijk moet nemen. Je hoeft natuurlijk niet alles in huis in enkel groepjes van drie te zetten. Om je te inspireren, laten we je verschillende variaties zien.

1. Groeperen

De salontafel is een perfecte plek om de regel wel letterlijk toe te passen. Bundel bijvoorbeeld drie verschillende kandelaren met elkaar. Zet ze niet precies in het middel van het tafeltje, maar juist een beetje richting de zijkant om de nonchalante look te versterken. Zo lijkt het alsof je niet te veel na hebt gedacht over je interieur, terwijl jij stiekem wel beter weet!

2. Drie kleuren

Je hoeft het drietal niet per se in een groepje items terug te laten komen. Het kan ook subtieler met kleuraccenten. Zoals het donkergrijs, wit en bruin tegen de lichtgrijze muur in deze slaapkamer.

3. Meervoud

Wat met drie kan, kan ook met zes. De twee groepjes worden in deze gallery wall samengevoegd tot een speels geheel. 

Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: