Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Last van muggen of vliegen? Deze 5 planten verjagen ze

Word jij ook gek van dat gezoem om je hoofd? Maar geen zin om zelf achter die beesten aan te gaan? Deze planten doen voor jou het werk.

Vliegenmeppers, elektrische vliegenmeppers, schoenen of kranten; heb jij alles al geprobeerd? Je kunt wel blijven proberen om muggen en vliegen te vangen, maar het is een heel karwei. De oplossing? Zet deze planten in je tuin en de vliegen en muggen zullen weg blijven. Of in ieder geval, zich zo snel mogelijk uit de voeten maken.

Laurier

Laurierbladeren of baai bladeren geven een geur af die wij prima vinden, maar waar muggen en vliegen echt niet dol op zijn. Hartstikke handig om dus lekker op het terras te zetten. Ook motten, kakkerlakken, oorwormen en zelfs muizen houden niet van deze geur en draaien zich liever om.

Lavendel

De lavendel is in Nederland een heel populaire plant. Deze plant is goed voor je nachtrust, goed tegen hoofdpijn en zou zelfs helpen tegen de pijn bij een bevalling. Wij vinden het dus een heerlijke plant, maar muggen en vliegen vinden de geur verschrikkelijk.

Munt

Heb je een heerlijk munt plantje in je kruidentuin? Deze bladeren zijn heel goed tegen muggen, vliegen, mieren en muizen. Maal wat muntblaadjes en doe deze mix bijvoorbeeld in een leeg theezakje. Dit theezakje kan je neerleggen of ergens hangen op de gewenste plek. Ook in huis! Jij hebt een heerlijk frisse geur in je huis en de muggen en vliegen blijven weg. Je kunt in plaats van verse munt ook gedroogde munt gebruiken.  

Citroengras/Citroentijm

Je kunt natuurlijk je hele huis vol zetten met de bekende citronella kaarsen, maar niet iedereen houdt van deze sterke geur. Denk daarom eens om citroengras of citroentijm in te zetten. Snij een paar stengels open of wrijf de bladeren tegen elkaar. Op deze manier komt er een fris citroengeurtje vrij die wij lekker vinden en vliegen zeker niet.

Vleesetende plant

Een vleesetende plant? Jazeker! Deze plant eet geen mensenvlees, wees gerust. Maar de plant is gek op vliegjes en muggen. Je kunt de plant zelf voeren wanneer je vliegen of muggen hebt gevangen. Heb je daar geen zin in? De plant kan ze ook zelf vangen, hoe ideaal is dat!  

Fotocredits

Headerfoto: Pixabay

Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: