RTL Wonen

3 tips om je ongezellige kliko weg te werken

19 augustus 2022 06:58
Beeld © iStock

Erg handig zo'n grote kliko in de tuin, maar die dingen zijn hartstikke lelijk. Een kliko fleurt je tuin niet bepaald op. Daarom gooien wij er wat tips tegenaan om die kliko's netjes uit het zicht te verwijderen.

De houten ombouw

De houten ombouw voor kliko's zijn overal te koop, maar kun je met wat planken en handig inzicht ook zelf maken. Zo kun je netjes je kliko opbergen uit het zicht. Vind je een houten ombouw heel erg saai? Bevestig dan aan de zijkant planken waar je gezellig planten op kunt zetten of je tuin gereedschap op kan bergen.

De heg

Camoufleer je lelijke kliko met een gezellige heg! Zo gaat je kliko volledig op in de natuur en is deze volledig gecamoufleerd. Let wel even op dat je natuurlijk nog je kliko kunt verplaatsen en dat deze niet volledig staat ingebouwd achter een heg. Anders wordt het alsnog vaak lopen naar de vuilniswagen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

DIY: met dit klikoscherm hoef jij nooit meer tegen je containers aan te kijken

De plantenbak

Een andere manier om je kliko te verbergen met groen is door er verrijdbare plantenbakken voor te zetten. Ideaal als je de containers achter beplanting wil verstoppen, maar er wel nog makkelijk bij wil kunnen komen. Bovendien kun je zo nu en dan ook nog eens variëren met de beplanting. Hoe je dit zelf maakt lees je hier

 

Miniatuurvoorbeeld
Of kies voor een verrijdbare plantenbak!

Een splinternieuwe tuin met lelijke kliko's... Tom schiet te hulp

Dit is een artikel van

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore