Ga naar de inhoud
Alles voor in de tuin

Met dit voedsel haal je deze zomer veel vogels in de tuin

Hartstikke gezellig en leuk, een tuin gevuld met vogels. In de zomer hebben de gevederde fluiters andere voedselwensen dan in de winter. We zetten op een rijtje wat ze in de zomermaanden graag voorgeschoteld krijgen.

Feit of fabel

Het is toch echt een fabeltje dat vogels alleen gevoed moeten worden in de wintertijd. Als het even wat slechter weer is, verdwijnen de insecten die vogels in het voorjaar en de zomer eten namelijk als sneeuw voor de zon. Help ze dus een handje mee!

Eiwitten

Belangrijk voor vogels in de zomer: genoeg eiwitten binnenkrijgen. Dat helpt namelijk om de veren gezond te houden, wat erg van belang is als het straks weer kouder wordt. Misschien niet zo appetijtelijk, maar vogels halen vooral eiwitten uit insecten. Meelwormen bijvoorbeeld. Die kun je in veel dierenwinkels halen. Hoor je liever de menu-alternatieven? Er bestaat ook speciaal vogelvoer om in de zomer op tafel te toveren.

Boost de biodiversiteit

Insecten naar je tuin lokken, kan door veel mooie, bloeiende bloemen te plaatsen. Ook kun je wormen uit de grond lokken door het gazon nat te spuiten. En wat een derde optie is, is om speciale wormen- en insectenhotels een plek in je postzegeltuin, balkon of dakterras te plaatsen. De zoemers zullen je deze zomer om de oren vliegen.

Fotocredits:

Headerfoto: Peter Vahlersvik

Niks
Elke week nieuwe inspiratie en tips!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: