Ga naar de inhoud
Alles voor in de tuin

Alles wat je moet weten over de Toscaanse Jasmijn

De Toscaanse Jasmijn, ook wel sterjasmijn genoemd, is een prachtige klimplant voor in je tuin die een heerlijke geur verspreidt! Hoe je de Jasmijn verzorgt lees je hier!

Sterk geurend en groenblijvend

De Toscaanse Jasmijn groeit het hele jaar door. Hij heeft donkergroene, glanzende bladeren en is winterhard, dus is goed bestand tegen ons koude klimaat in de winter. Hij kan tot wel -17 graden verdragen, mits hij goed beschut staat. Daarnaast is de plant groenblijvend, dus volledig kaal zal hij nooit worden. Vanaf juni verschijnen er heel veel witte bloemetjes in de klimplant. Hierna staat hij tot wel vijf maanden in bloei! Deze bloemetjes zijn stervormig – vandaar dat de plant ook wel Sterjasmijn wordt genoemd – en verspreiden een heerlijke geur! 

Zo verzorg je de Toscaanse Jasmijn

De Toscaanse Jasmijn houdt van warmte, dus je kunt de plant het beste op een zonnige plek zetten. Het is een klimplant, dus je moet hem in het begin een beetje begeleiden om ervoor te zorgen dat ‘ie niet alle kanten op groeit. Je kunt hem aan een schutting vastzetten, om het hout te verbergen, maar je kunt er ook voor kiezen om hem in de tuin te planten of in een pot te planten. 

Je moet de Toscaanse Jasmijn wel snoeien, omdat ‘ie in de zomermaanden heel hard groeit en bijna constant in bloei staat. Je kunt dit het beste na de bloeiperiode in de herfst en na de winter doen, in het begin van de lente. Knip tijdens het snoeien de oude takken af, want hier zullen geen bloemetjes meer groeien. In de lente zullen er weer nieuwe takjes met bloemetjes aan groeien. 

Fotocredits

Headerfoto: Wikimedia

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: