Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Muizen in huis? Zo vang je ze op een diervriendelijke manier

Niemand wordt erg blij van (wilde) muizen in huis. Ze kunnen namelijk veel troep achterlaten en je spullen aanvreten. Op zoek naar een diervriendelijke oplossing? We leggen je een slimme en simpele methode uit!

Dit is wat je nodig hebt:  

  • Een emmer
  • Een rond plateau (of kleinere deksel van een andere emmer)
  • Tiewraps
  • Lokvoer

Met wat tiewraps kun je het ronde plateautje vastmaken aan de emmer, door gaatjes te boren in de zijkant van de emmer en in het plateau zelf. Zorg dat de emmer aan één kant  open kan vallen, zodat de muizen hierin vallen. Door wat lokvoer te verspreiden, zullen de muizen op de val af komen en uiteindelijk in de val lopen. Ze kunnen hierna niet meer uit de emmer komen. 

En dat ziet er dan zo uit: 

Op internet zijn er ook muizenvallen met soortgelijke technieken te vinden waarbij de muizen verdrinken in een laag water. Niet heel diervriendelijk natuurlijk. Gelukkig blijven de muizen in het bovenstaande geval gewoon leven. 

Gevangen! En nu?

Als het gewerkt heeft, heb je nu een levende muis in de emmer zitten. Je kunt zelf bepalen wat je met deze muis doet, maar wij zouden voor de meest diervriendelijke optie gaan. Je kunt hem vrijlaten in bijvoorbeeld een bos of park, ten minste anderhalve kilometer van je huis af. Zo zal hij de weg naar je huis niet terugvinden.

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits:

Headerfoto: Pexels

 

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: