Ga naar de inhoud
Alles voor in de tuin

4 tips om je tuin optisch groter óf kleiner te laten lijken

Heb jij een kleine tuin maar droom jij van een wat grotere tuin? Geen zorgen! Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet waarmee je jouw kleine tuin een stuk groter laat lijken. Of heb je juist een grote tuin die niet zo knus oogt? Ook daarover lees je hier een aantal handige tips!

1. Ruimte creëren met tegels en spiegels

Zowel binnen als buiten kun je met de juiste tegels optisch meer ruimte creëren. Heb je een terras in jouw tuin? Ga dan voor grote langwerpige tegels, deze laten je terras optisch een stuk dieper of breder lijken! Ook de spiegels mogen naar buiten want door de weerspiegeling lijkt jouw tuin binnen no-time een heel stuk ruimer. Plaats de spiegel aan het einde van de tuin, zo lijkt het alsof de tuin verder doorloopt dan dat in werkelijkheid het geval is. Gezichtsbedrog of niet, het werkt fantastisch!

2. Ruimte creëren met licht en symmetrie 

Met licht en donker kun je in een kleine tuin optisch ook al een hoop veranderen. Verf bijvoorbeeld de schutting of muur achter in de tuin in een donkere kleur, zo ontstaat er meer diepte. Ook is symmetrie in de tuin superbelangrijk wanneer je deze groter wilt laten lijken. Door de symmetrie lijkt je tuin langer en creëer je ook nog eens meer diepte. Daarnaast houd je de tuin door middel van symmetrie rustig en ook dit geeft al snel een ruimtelijker gevoel!

 3. Een grote tuin knusser maken met planten

Heerlijk zo’n grote tuin maar toch heeft een grote tuin niet altijd alleen maar voordelen. Vaak oogt een grote tuin sneller ongezellig en dat is soms best lastig op te lossen. Belangrijk bij een grote tuin is dat je niet te veel open vlaktes hebt. Heb je een groot oppervlakte gras? Breek het dan op door in het midden bijvoorbeeld een vijver te maken met mooie planten eromheen of zet er een aantal mooie struiken neer. Op deze manier krijgt je tuin al snel een gezellige en sfeervolle uitstraling!

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

4. Een grote tuin opdelen in verschillende ruimtes

Een andere manier om een grote tuin optisch kleiner te laten lijken is door de tuin in verschillende ruimtes te verdelen. Deel de tuin op en maak bijvoorbeeld meerdere terrassen, een moestuin en een plek voor jouw favoriete planten. Zo wordt je tuin een stuk spannender en een stuk knusser!

Fotocredits:

  • Eigen Huis & Tuin