Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Om deze redenen zijn wespen dus wél nuttig!

Heerlijk die warme zomeravonden! Er gaat niets boven een gezellige barbecue met een hapje en een drankje in de tuin. Toch is er vaak één kleine stoorzender wanneer je op een zwoele zomeravond buiten aan het genieten bent: de wesp. Je haalt je hele trukendoos tevoorschijn, maar het verjagen van deze insecten is vaak lastig. Superbalen, maar wist je dat wespen stiekem ook gewoon hartstikke nuttig zijn? Wij vertellen je waarom!

Muggen en vliegen vangen

Alhoewel menig mens de wesp een stuk angstaanjagender vindt, zijn ook muggen en vliegen meestal niet welkom tijdens de barbecue. Wie wel dol is op deze insecten, ja je raadt het al: de wesp! Deze vangt namelijk ongeveer 1,5 insect per uur en dat zijn op een avond dus heel wat muggen en vliegen. Een nest van 5000 wespen vangt er gemiddeld zo’n 7500, dat scheelt jou dus weer wat minuutjes vliegen en muggen meppen!

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Bestuiven

Staat jouw tuin vol prachtige bloemen? Dan heb je nog meer redenen om de wesp een heel klein beetje dankbaar te zijn. Net zoals bijen en hommels bestuiven wespen namelijk ook bloemen en dat zorgt er weer voor dat jouw tuin er mooi bij staat. We snappen dat het nooit je favoriete gasten zullen worden, maar wespen hebben dus wel degelijk een aantal goede eigenschappen. En zeg nou zelf, niemand is perfect toch?

Fotocredits:

 

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: