Ga naar de inhoud
Huishouden

3 manieren om de muffe geur uit je winterkleding te verwijderen

Beeld © Getty Images

Nu de winter dichterbij komt en we de verwarming zo lang mogelijk uit laten, wordt het langzaam weer tijd om je winterkleding uit de kast te halen. Ruiken je kleren een beetje muf? Met deze drie tips heb je die geur er makkelijk weer uit.

Muffe geurtjes voorkomen

Maar allereerst is het natuurlijk fijn om te weten hoe je het voortaan kunt voorkomen. Daarom een handige tip: schep wat baking soda in een linnen doek, knoop die dicht en stop of hang dit in de buurt van de kleding die je in de winter opbergt. Dit vangt de nare geurtjes op, waardoor je kleding niet muf gaat ruiken! 

Is het al te laat? Dan krijg je die muffe geur er zo weer uit: 

1. Azijn

Als je winterkleding gaat wassen, kun je een kopje azijn toevoegen in de wasmachine. Azijn neutraliseert geuren, en meestal gaat die muffe lucht er dan al direct uit. Daarna kun je de kleren nogmaals wassen, dit keer met gewoon wasmiddel, om je kleren weer lekker fris te laten ruiken. 

'Het klinkt misschien gek, maar ook wodka kan helpen.'

2. Wodka

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ook wodka is een heel goed middeltje tegen een muffe geur. Je hoeft het alleen maar even met water te mengen. De juiste verhouding hiervoor is één deel water en twee delen wodka. Even mengen en in een plantenspuit of verstuiver gieten. Wanneer je dit op je kleding sprayt, zul je merken dat de muffe geur verdwijnt! Dit kun je bij heel veel verschillende materialen doen, behalve bij satijn, leer en zijde.

5
Shoppen!
5 tips om gratis te shoppen in je eigen kledingkast

3. Laten luchten

Wat ook altijd goed werkt tegen mufheid, is je kleding goed laten luchten. Je zou je kleding bijvoorbeeld buiten kunnen hangen of in de badkamer terwijl je aan het douchen bent. Tijdens het douchen komt er warme, vochtige lucht op je kleding die vieze geurtjes kan laten verdwijnen. Bovendien zorgt het er ook nog eens voor dat de ergste kreukels eruit gaan! 

Niks
Elke week nieuwe tips en inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits:

Headerfoto: Kelly Sikkema - Unsplash

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: