Doe het zelf

DIY: maak zelf een superhandig pegboard

18 maart 2021 18:00 Aangepast: 22 maart 2021 14:51
Beeld © iStockphoto

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen op Pinterest... Pegboards! Passend in ieder interieur en superhandig voor in je kantoor of de kinderkamer. Zin om je handen uit de mouwen te steken? Ga dan aan de slag met deze DIY!

Dit heb je nodig

Materiaal
- Een multiplexplaat
- Houten stokken 

Gereedschap
- Een meetlat
- Een zaag
- Een potlood
- Een speedboor in dezelfde maat als de dikte van de pluggen
- Schuurpapier

Zo ga je te werk

Stap 1
Zaag de multiplexplaat in de gewenste afmetingen, vergeet niet de restanten te bewaren, deze kun je straks gebruiken als plankjes. 

Stap 2
Schuur vluchtig de randen van het bord zodat er geen grote splinters zijn waaraan je je kunt bezeren. 

Stap 3
Leg het bord neer en pak je meetlat en potlood erbij. Markeer met het potlood waar je de gaten wilt boren, het resultaat is het mooiste als de gaten dezelfde afstand tot elkaar hebben.

Stap 4
Pak de speedboor en maak het eerste gat, test voordat je verder gaat met de rest even of de stokken er wel in passen. Ga als het past verder met de rest van de gaten.

Stap 5
Ben je klaar met boren? Zuig dan even het zaagsel weg met de stofzuiger en draai het bord weer om. Het zou kunnen dat die kant er niet zo fraai uit ziet door het boren. Gelukkig wordt dit de achterkant van het bord en kun je het ergste wegschuren. 

Stap 6
Draai het bord weer om naar de voorkant en schuur nu ook deze kant glad.

Stap 7 Maak nu van het multiplex die je over hebt een paar plankjes. Bepaal wel even goed de afmetingen, je wilt ze niet te kort of juist te lang maken. 

Stap 8 Je eigen pegboard is klaar! Je kunt de plaat zo tegen de muur of op je bureau plaatsen en zelf bepalen hoeveel stokken en plankjes je ophangt.

 

Meer DIY? Kijk op de website van Grace.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore