Lifestyle

'Ontvrienden op Facebook kan vorm van pesten zijn'

28 september 2015 16:43 Aangepast: 28 september 2015 17:18
Beeld © EPA

Ook al vind jij het een onschuldige plagerij of daad, tel voortaan even tot tien voordat je iemand ontvriendt op Facebook. Zeker als het een collega is.

In Australië heeft een commissie voor arbeidsrecht namelijk bepaald dat het ontvrienden van een collega op Facebook bewijs is voor pesten op het werk.

Een makelaar had een zaak aangespannen tegen twee collega's die haar het leven zuur maakten. Dat ze na de zoveelste aanvaring door een van hen ontvriend werd, was niet het enige bewijs. Tijdens de zaak kwam een hele lijst aan vernederingen aan bod. Maar het tribunaal ziet de Facebook-actie wel als tastbaar bewijs van het onvolwassen en onredelijke gedrag van de collega's.

Depressie
Het resultaat is dat het slachtoffer nu een bevel heeft van het tribunaal dat het pesten moet stoppen. Voor haar een overwinning, want al het gedoe op haar werk heeft voor een depressie en slaapproblemen gezorgd.

Het zal overigens niet zo zijn dat alleen het verwijderen van een vriend op Facebook straks al genoeg bewijs is in een rechtszaak. Maar het lijkt erop dat dit soort online daden steeds belangrijker wordt bij juridische geschillen.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Ik denk nu wel tien keer na voordat ik iets op Facebook zet'

`