Ga naar de inhoud
Lifestyle

WhatsApp verslaat e-mail als ochtendritueel

Beeld © ANP

Wat is het eerste dat je doet als je wakker wordt? Whatsappen waarschijnlijk. Want voor het eerst beginnen de meeste Nederlanders hun dag met chatten. De mailbox is nu pas als tweede aan de beurt.

Dat valt te lezen in het Nationaal E-mail Onderzoek 2015, dat dit jaar voor de derde keer op rij is uitgevoerd. De vijf belangrijkste weetjes uit het onderzoek:

  1. De smartphone heeft de laptop verslagen. In 2015 lezen we onze e-mails het vaakst op de telefoon (36 procent). Daarna volgt de laptop (31 procent), dan de computer (23 procent). Onderaan staat de tablet (10 procent).
  2. We ontvangen gemiddeld 96 e-mails per week. Maar het maakt uit hoe oud je bent. Jongeren van 18 tot 24 krijgen de minste e-mails: gemiddeld 54. Veertigers en vijftigers bijna drie keer zo veel: maar liefst 146 berichten per week.
  3. Als we iets kopen op internet doen we dat het liefst op de laptop (51 procent) of de computer (31 procent). De smartphone vinden we daar kennelijk niet zo geschikt voor. Maar 9 procent van de Nederlanders koopt online het liefst per telefoon.
  4. Met WhatsApp en e-mail beginnen we de dag. Maar ook nu maakt leeftijd uit. Het is niet zo verrassend, maar hoe jonger des te groter de voorkeur voor WhatsApp. Gemiddeld genomen kiest  40 procent voor WhatsApp bij het opstaan en 38 procent voor e-mail. Facebook staat op de derde plaats met 14 procent.
  5. Van alle communicatiemiddelen waar we uit kunnen kiezen, is e-mail het veiligst, denken we. Geen enkel medium krijgt zoveel vertrouwen van de Nederlander als e-mail. Na e-mail (66 procent), hebben we het meest vertrouwen in sms (14 procent), daarna in Whatsapp (10 procent). Van Facebook en Twitter verwachten we geen enkele bescherming van onze privacy.

Meer op rtlnieuws.nl:

Dit is een artikel van