Ga naar de inhoud
Nooit meer

Shanti wil nooit meer seks zonder liefde: 'Mijn lichaam is een tempel'

"Online daten vind ik vreselijk. In het wild kom ik leukere mannen tegen dan online." Beeld © Nemanja Sonero

In deze wekelijkse rubriek vertellen mensen over iets dat zij 'nooit meer' willen meemaken, nooit meer willen doen of juist nooit meer willen laten. Deze week: ze nam zich voor om als maagd het huwelijk in te gaan, maar dat is niet gelukt. Wel weet Shanti Silos zeker dat ze nooit meer seks heeft zonder liefde. "Hij liet me naakt en in shock achter."

"Ik zoek iemand die met mij matcht op alle vlakken. Veel mannen die ik tegenkom zijn emotioneel nog een kind, ik word door hen niet uitgedaagd of gevoed. Ik vergelijk ze met afbakbroodjes, en ik ben dan de oven die hen moet vormen. Daar heb ik geen zin in, ik wil niet iemand steeds moeten opvoeden. Ik werk veel aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en verwacht dat ook van mijn partner. Maar hoe zelfbewuster je bent, hoe minder geschikte partners er zijn, lijkt het wel."

Shannen
Vorige week:
Shannen wil nooit meer bang zijn om te eten: 'Moest kokhalzen van groente'

"Hoewel mijn ouders tweeënveertig jaar zeer gelukkig getrouwd zijn geweest, zei mijn vader vroeger vaak dat hij niet in het instituut 'huwelijk' gelooft. Ik ben het met hem eens. De echte verbinding is de liefde die je samen deelt, niet dat boterbriefje. Met trouwen heb ik dus niks. Zoveel mensen beloven van alles bij het altaar, waar ze zich vervolgens niet aan houden. Ik doe altijd in een relatie mijn best om het samen goed te hebben, daar hoef ik niet getrouwd voor te zijn."

Niet heel romantisch 

"Mijn moeder was traditioneler en hoopte dat ik als maagd zou trouwen. Ze zei: 'Behandel je lichaam als tempel en laat niet zomaar Jan en alleman naar binnen zonder commitment.' Ik was ook van plan om met seks te wachten tot het huwelijk, maar uiteindelijk ben ik op mijn twintigste ontmaagd door mijn toenmalige vriend met wie ik toen een half jaar samen was. Dat gebeurde min of meer per toeval toen we aan het vrijen waren. Het was dus niet gepland en ook niet heel romantisch, dat vond ik wel jammer.

Maar spijt is voor watjes, daar geloof ik niet in. En ik was er trots op dat ik het zo lang had volgehouden om maagd te blijven. Met andere vriendjes zoende ik vooral en rommelde ik alleen een beetje aan, maar geen seks. Daar was ik conservatief in, mijn broekje bleef aan. Na een jaar ging het uit met de jongen die mij had ontmaagd. Daar baalde ik van, omdat het mijn bedoeling was om – als ik eenmaal seks had gehad met iemand – daar voor altijd bij te blijven."

Een
Lees ook:
Een op drie ontmaagdingen komt onverwacht

"Ik heb meerdere relaties gehad en eigenlijk maakte ik het altijd vroeg of laat uit. Ik wil namelijk alles uit het leven halen en mijn partners stopten vaak met het onderhouden van onze relatie of met hun persoonlijke ontwikkeling. Dan miste ik de gelijkwaardigheid tussen ons en de aandacht op het genieten samen. Er waren mannen met bindingsangst, trauma’s of teveel focus op hun werk."

Relatie met oudere man 

"In relaties ben ik heel serieus, ik hou van de liefde en van samen groeien en bloeien. Ik heb vier jaar lang een relatie gehad met een oudere man, hij wilde graag een huis kopen en aan kinderen beginnen, maar ik was daar nog te jong voor. Hij was te vroeg in mijn leven gekomen. Nu lijkt casual daten de norm en dat is echt niets voor mij. Bij iedere man met wie ik date, vraag ik me namelijk af of hij de ware is."

"Op Bali had ik een paar wilde maanden. Het leek wel een 'dick attack': er bleven leuke mannen op mijn pad komen."

"Ik heb een paar jaar op Bali gewoond. Daar heb ik in het begin ongepland wel een paar wilde maanden gehad, een soort datingseizoen. Dat was niet mijn bedoeling, maar het leek wel een 'dick attack'; er bleven leuke mannen op mijn pad komen."

Gebruikt en vernederd

"Er was een man met wie ik langere tijd aan het daten was. We hadden nog geen seks met penetratie gehad en dat respecteerde hij. We stopten met daten maar de aantrekkingskracht bleef. Op een avond kwam ik hem tegen in een restaurant. Hij bood me een lift naar huis aan. Op een kruising namen we afscheid met een knuffel die uitliep op zoenen. Hij ging met mij mee naar huis.

We belandden in bed en kwamen op het punt van penetratie of niet. Ik dacht: laten we het maar doen, want ik had hem enorm gemist en op een of andere manier voelde het zo vertrouwd. Maar toen hij was klaargekomen stond hij op, gooide een laken over mij heen en zei: 'Ik ga maar weer eens'. Normaal gesproken bleef hij knuffelen en bij mij slapen. Ik voelde me zo gebruikt en vernederd, hij liet me naakt en in shock achter. Alsof hij snel weg moest nu hij gekregen had wat hij wilde."

Lorena
Lees ook:
Lorena wil nooit meer een onenightstand: 'Noem me maar saai'

"De volgende dag was ik heel verdrietig, en ik barstte in tranen uit toen mijn schoonmaakster geschrokken vroeg wat er met mij was. Dit was de eerste keer dat ik seks had gehad die liefdeloos voelde. Ik besefte meteen dat ik dit nooit meer wilde, en sindsdien is het ook niet meer gebeurd.

Ik weiger gewoon als ik de liefde of diepe connectie mis, zelfs al heeft mijn date al een condoom in zijn handen. Zonder verbintenis is seks gewoon geslachtsdelen die langs elkaar heen schuren. Dan kan ik het net zo goed zelf doen."

In de categorie onenightstand 

"Ook online daten vind ik vreselijk. In het wild kom ik leukere mannen tegen dan online, maar dat werd door covid lastiger. Toen heb ik een maand Tinder geprobeerd. Na zes dagen wilde ik er al mee stoppen; wat een domme, oppervlakkige gesprekken werden daar gevoerd. Bijna niemand wilde daadwerkelijk afspreken. Daarna heb ik een andere app geprobeerd, daarmee had ik juist veel dates. Maar ook dat beviel me niet.

Online zijn mannen op zoek naar een vrouw met de looks van een model die in de slaapkamer een pornoster is. Voldoe je daar niet aan, dan val je meteen in de categorie onenightstand. En daar doe ik niet aan. Er waren soms mannen die boos werden als ze merkten dat ik geen seks wilde. Ze vonden mij niet de ware, maar wilden platgezegd wel even neuken. Daar leen ik me niet voor. Dan denk ik namelijk weer aan de wijze woorden van mijn moeder: mijn lichaam is een tempel."

Tantra
Bekijk ook:
Tantra populair door B&B Vol Liefde: 'Gaat niet alleen om seks'

"Momenteel ben ik ongewenst single en kinderloos. Heel graag wil ik in de toekomst een gezin met iemand die in goed contact staat met zichzelf en met mij, een soort tantrakoning met wie ik de liefde bedrijf in plaats van dat we aan prestatieseks doen. Het liefst wil ik dan ergens onder de zon in een warm land onze kinderen samen opvoeden."

De hele taart

"Door het daten heb ik veel over mezelf geleerd. Connectie is voor mij het allerbelangrijkste. Ik vergelijk het met een taart: de bodem is veiligheid, de vulling intimiteit – daarmee bedoel ik dat je je kwetsbaar durft op te stellen en jezelf kunt zijn – en hierna komt als slagroom sensualiteit. Seks is dan de kers op de taart. En ik wil die hele taart, dat maakt liefde voor mij magisch en mooi."

Wil je geen aflevering van deze rubriek missen? Klik dan op de Nooit Meer-tag hieronder en vervolgens linksboven op 'Volgen'.

Nooit meer? 

Wil jij ook je verhaal kwijt en vertellen wat je 'nooit meer' wil meemaken, doen of juist laten? We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Mail ons op weekendmagazine@rtl.nl