Ga naar de inhoud
Liefdesles

Patrick: 'Ze brak mijn hart in duizend stukken en bood geen enkele nazorg'

Beeld © Annet van den Ende

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Het leek niet op te kunnen, de liefde tussen Patrick (51) en zijn vriendin, maar aan die blakende verliefdheid kwam een paar weken geleden abrupt een einde. Ze belde en maakte het uit, Patrick gissend en verdrietig achterlatend.

"Het ergste verdriet is nu wel weg, maar ik rouw nog wel. De eerste paar dagen na haar telefoontje - 'ik voel het niet meer', zei ze en weg was ze - kon ik niet slapen, me niet concentreren op mijn werk en bleef ik maar malen met vragen en tranen. Ik was er kapot van. En nog."

Nina:
Vorige week:
Nina: 'Ik geef mezelf een jaar datevrij: niet zoeken, niet zoenen, niet vrijen'

"Na twee lange relaties was ik anderhalf jaar single, tot ik deze zomer een knappe krullenbol matchte op een datingapp. Vlak voordat ik naar Zweden op vakantie ging met mijn zoon. Dat betekende dus veel appen en wachten met afspreken. We gingen al snel de diepte in, open gesprekken, grappig en luchtig, sexting tot midden in de nacht. Het was geweldig.

Na een paar keer videobellen was ik verliefd. Dit had ik nog nooit meegemaakt. Voor onze eerste ontmoeting was ik niet eens zenuwachtig. Ik had er vooral heel veel zin in. Ze voelde al als mijn vriendin, ook al hadden we elkaar nog niet gezien."

Zwoele vanilleseks

"De date was top en de maanden daarna ook. Ik deed alles goed. Ik was attent, lief, ondersteunend, uitdagend, gul en spannend. En met succes: ze werd ook verliefd op mij. We dansten in mijn keuken, terwijl ze een liedje voor me zong. We picknickten aan de oever van de Drecht.

We gingen uit tot de vroege ochtend, terwijl we ons volstopten met drank en drugs. We dineerden in fantastische restaurants, vergaapten ons aan kunst, genoten van het mooiste wat het leven te bieden heeft. Ik kocht een kimono voor haar, zij kocht een grappig soort kookwekker voor mij. We hadden zwoele vanilleseks, maar ik mocht haar ook vastbinden en misbruiken voor mijn eigen lusten. De seks werd alsmaar beter."

Van
Lees ook:
Van robots tot relatiepillen: zo gaan we liefde en seks beleven in de nabije toekomst

"We wonen een half uur rijden bij elkaar vandaan en probeerden zoveel mogelijk momenten samen te zijn. Zij probeerde haar kindvrije weekend aan te passen aan dat van mij. Tijdens een luxe wellnessweekend in Nijmegen stelde ik haar voor aan mijn vrienden, die zwaar onder de indruk van haar waren. Ik zwol van trots en voelde me een enorme bink als ik met haar over straat liep of de jaloerse blikken van andere kerels zag."

Dol op ieder detail

"Stapelgek was ik op haar. Ze was bloedmooi, grappig, sarcastisch en slim. Ze had prachtige krullen, een tenger lichaam met kleine borsten. Ze had een exclusieve, verfijnde smaak voor kleding. Ik raakte in vervoering als ik haar zag, als ze naar me grijnsde.

Ik was dol op ieder detail: hoe ze aan haar krullen plukte als ze moe was, hoe ze babbelde over haar werk, hoe ze op mijn bank neerplofte. Urenlang zwoegde ik om mijn huis brandschoon te hebben als ze langskwam."

"Na een intens en romantisch weekend bleef haar menstruatie uit, ondanks haar spiraaltje."

"Ze vertelde me dat ze last had van angsten door haar verleden met foute mannen, en het moeilijk vond om toe te geven aan haar gevoelens. 'Geeft niet', zei ik, 'we hebben de tijd.' Ik checkte alles met haar, de dates en de vriendenbezoeken en samen bespraken we dat ze in januari mijn kinderen zou ontmoeten."

Niet uitdagend genoeg? Te lief?

"Maar zover is het dus niet gekomen. Na een intens en romantisch weekend bleef haar menstruatie uit, ondanks haar spiraaltje. Ze trok zich terug, we spraken elkaar nauwelijks. Net als toen we ruzie kregen nadat ik kritiek op haar had geuit.

Een paar dagen later belde ze en vertelde dat de mogelijke zwangerschap, die er overigens niet bleek te zijn, haar aan het denken had gezet. Na drie maanden zwijmelen voelde ze het niet meer, zei ze, en ze maakte het uit. Verbouwereerd bleef ik achter. Wat heb ik verkeerd gedaan? Was ik niet uitdagend genoeg? Was ik te lief? Had ze te veel stress en drukte ze daarmee haar verliefdheid weg? Ik wilde een uitleg, maar zij wil geen contact meer."

Liefdesbreuk
Lees ook:
Liefdesbreuk met Bram zit Carolien nog dwars: 'Veel liefdesverdriet'

"Toen heb ik iets stoms gedaan. Na bellen en appen, waarop ik geen reactie kreeg, heb ik haar vriendinnen benaderd op social media, met de vraag of zij eens met haar konden praten. Dat vond ze bedreigend, en dat snap ik achteraf ook wel.

Op Facebook zag ik haar met een groep vriendinnen en een knappe man op een festival, waardoor ik dacht dat ik was ingeruild. Daarop heb ik iets lelijks naar haar gestuurd, wat ook niet netjes is natuurlijk. Maar los daarvan ben ik gewoon verdrietig, boos en moedeloos."

Alle rode vlaggen gemist

"We maakten plannen voor december en januari, we keken samen vooruit. Ik dacht echt dat drie keer scheepsrecht was en nu piept ze er zonder verklaring tussenuit. Ze brak mijn hart in duizend stukken en bood geen enkele nazorg.

Ik heb mijn dagboek erop nagelezen, met vrienden gesproken en gereflecteerd en ik weet zeker: ik deed niks verkeerd. Ik gaf haar al mijn liefde, ze kon altijd bij me klagen en ik was heel beschermend. Blijkbaar werd ik verliefd op een illusie van haar en niet op wie ze echt was. Ik heb alle rode vlaggen gemist."

De naam Patrick is een gefingeerde naam. Zijn echte naam is bekend bij de redactie. 

Gezocht: Liefdeslessen

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.