Ga naar de inhoud
Aangeboden door: Vinted

Zó voorkom je miskopen en ontdek je je eigen kledingstijl

Zó voorkom je miskopen en ontdek je je eigen kledingstijl

03:06

Iedereen herkent het wel: je kledingkast hangt vol, maar tóch heb je het gevoel dat je niks hebt om aan te trekken. Eigenlijk wil je nieuwe kleding kopen, maar de keuzes online zijn oneindig en je wil geen miskopen doen. Gelukkig schiet modedeskundige Lilian te hulp en geeft tips over het ontdekken van je eigen stijl, zodat je nieuwe aankoop nooit meer tegenvalt!

Shoppen hoeft helemaal niet lastig te zijn, áls je maar de juiste trucs hanteert. Voordat je het huis uit gaat is het volgens Lilian slim om van tevoren even een blik in je kast te werpen. Zo weet je precies wat je wel en niet nodig hebt en kan je beginnen met het hanteren van de volgende trucs!

Lijstjes maken

Heb je ooit gedacht aan het maken van een boodschappenlijstje voor je garderobe? Vast niet, maar volgens Lilian is het dé oplossing voor impulsieve kopers! Door een lijstje te maken van wat je écht wil hebben of juist wat je écht nodig hebt, maak je veel bewustere keuzes tijdens het shoppen en heb je minder snel spijt van een niet-doordachte aankoop. En met het vermijden van onnodige uitgaves maak je ook nog eens je portemonnee blij!

Basics, basics en nog meer basics

Speaking of kleren die je écht nodig hebt: iedere goede kledingkast is volgens Lilian gevuld met een aantal basics. Het is volgens haar belangrijk hierin te investeren, voordat je je kledingkast uitbreidt met opvallende printjes of kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een aantal neutrale tanktops, T-shirts, blazers, blouses óf simpelweg een zwart jurkje. Deze kun je namelijk eindeloos met elkaar combineren, zullen nooit uit de mode raken én zijn een goede oplossing voor de dagen waarop je weer eens niet weet wat je aan moet trekken.

Zeker wanneer je nog niet helemaal je eigen stijl hebt gevonden, zijn basics je beste vriend. Door steeds meer verschillende kledingstukken of accessoires te mixen en matchen, kun je langzaamaan een bepaalde stijl aanmeten, zoals casual chic, office chic óf bohemian.

Tweedehands kleding

Nog een handige tip van Lilian is om niet zomaar klakkeloos trends over te nemen. Zeker niet wanneer je moeite hebt met het ontdekken van je eigen kledingstijl. Niet iedere trend hoeft namelijk persoonlijk bij je te passen én trends gaan snel voorbij. Die ene dure broek met bijzonder printje verdwijnt vervolgens jaren achterin je kast. Zonde van je portemonnee én niet zo duurzaam.

Dus, wat is dan wél handig om te doen? Kijk eens naar tweedehands kleding! Online is ontzettend veel aanbod, bijvoorbeeld op sites of apps zoals Vinted. Bij het bekijken van tweedehands aanbod kijk je veel sneller naar kleding die je écht leuk vindt. “Ga op je eerste gevoel af en bij twijfel, nooit doen!”, zegt Lilian.

Een groot voordeel van tweedehands shoppen is bovendien dat je er geld mee bespaart. Producten vind je vaak voor minstens de helft van de originele prijs, terwijl ze nog zo goed als nieuw zijn. Zo help je niet alleen je portemonnee een handje, maar ook het klimaat.

Duurzame materialen

Wanneer je leuke en unieke items tweedehands wil scoren, geeft Lilian als laatste tip om te letten op het materiaal waarvan het kledingstuk gemaakt is. Over het algemeen gaan natuurlijke materialen, zoals katoen, linnen en wol veel langer mee dan niet natuurlijke materialen zoals polyester en nylon. Niet alleen heb je er dus langer plezier van, vaak zit het ook nog eens comfortabeler. Wist je dat je op Vinted kan filteren op specifieke materialen? Superhandig!

Bekende RTL-gezichten Geraldine Kemper, Buddy Vedder, Froukje de Both en andere presentatoren zijn een campagne gestart om kleding een tweede leven te geven. Via dit Vinted-platform kun jij hun outfits eigen maken en tweedehands kleding een kans geven!

De opbrengst van de verkoop van de kledingstukken van de BN'ers en figuranten gaat naar het Wereld Natuur Fonds. Met jouw steun zet het WNF zich in voor meer natuur. Natuurverlies en klimaatverandering raken vandaag ál het leven op aarde. Samen kiezen we voor een leefbare aarde, met meer blauw, meer groen, meer kleur, meer natuur. Lees hier hoe WNF zich hier voor inzet. 

Herbruikbaar
Wil je nog meer duurzame tips? Lees ook dit artikel:
Herbruikbaar 'inpakpapier': zo pak je cadeautjes duurzaam in
Dit is een artikel van