Ga naar de inhoud
Nooit meer

Lorena wil nooit meer een onenightstand: 'Noem me maar saai'

Foto ter illustratie Beeld © iStock

In deze wekelijkse rubriek vertellen mensen over iets dat zij nooit meer willen meemaken, doen of laten. Lorena (30) was altijd van de lange relaties. Maar toen ze vorig jaar weer single was, besloot ze zich te wagen aan een aantal onenightstands – zonder succes. "Ik voelde me gebruikt."

"Als ik iets de afgelopen tijd over mezelf heb geleerd, dan is het wel dat ik naar mijn gevoel moet luisteren. Ik wist altijd al wel dat ik geen los, fladderig type ben. Ik ben juist vrij serieus, ook in de liefde. Aan scharrelen en eenmalige verzetjes deed ik niet. Al sinds mijn vijftiende heb ik altijd lange relaties gehad, waarvan de laatste zeven jaar duurde. Toen die anderhalf jaar geleden uitging, zat ik echt even in zak en as.

Mijn vriendinnen vrolijkten mij op: de coronamaatregelen waren net voorbij, dus ik kon lekker losgaan met leuke kerels. Ze maakten grappen over hoe 'preuts' ik was en zeiden dat het de hoogste tijd was dat ik ook eens uit de band zou springen en spannende avontuurtjes ging beleven. Door hen opgehitst besloot ik het inderdaad over een andere boeg te gooien."

Ciska
Vorige keer:
Ciska wil nooit meer met haar schoonzus op vakantie: 'Wat een fiasco'

"Niet lang na mijn voornemen ontmoette ik in een kroeg Daan. Mooie kop, leuke lach, vol humor en hij kon nog dansen ook. We dronken biertjes en shotjes, zoenden aan de bar en toen de lichten aangingen en we de tent werden uitgeveegd, ging hij als vanzelfsprekend met mij mee naar huis.

Eenmaal in mijn appartement werd de roes waarin ik zat doorbroken. Ik ontnuchterde een beetje en vroeg mezelf af waar ik mee bezig was. Alles was leuk en aardig in het café, maar nu werd ik ineens onzeker. Ik stonk vast naar bier en zweet, na een avond stappen was ik allesbehalve fris. En ik zag er wel leuk uit in mijn jurkje met corrigerend ondergoed eronder, maar wat als Daan zou afknappen als hij mij naakt zag?"

Urine op de bakplaat

"Die zorgen waren voor niets. Daan gaf volop complimenten, we kusten en belandden in bed. We hadden dronken seks die oké was, maar niet spectaculair. Daarna vielen we in slaap. Een paar uur later werd ik wakker van gerommel in de keuken. Ik deed de lamp aan, liep naar de keuken en zag mijn post her en der verspreid liggen. De oven stond open, wat ik gek vond. Toen ik daarin keek, zag ik dat er op de bakplaat was gepist. Er lag een flinke laag urine in. Dat kon maar één iemand zijn geweest: Daan, die inmiddels weer in mijn bed lag te snurken.

Naast de oven stond een beker water. Het leek erop dat hij in de oven had geplast, mijn post als wc-papier had gebruikt en het water had gebruikt om 'door te spoelen'. Ik was verbijsterd." 

De
Lees ook:
De 5 spelregels van... de onenightstand

"De volgende ochtend confronteerde ik Daan hiermee. Hij schaamde zich dood en zei dat hij inderdaad weleens slaapwandelde en dan niet wist wat hij deed. Hij ging daarna snel naar huis, waarop ik de oven ben gaan schoonmaken. De bakplaat gooide ik weg."

Verdwenen negligé

"Mijn vriendinnen vonden het verhaal van Daan-Pisoven, zoals we hem nu noemen, hilarisch. Nog steeds komt het weleens ter sprake. Het was in elk geval een gedenkwaardige onenightstand. Ik wilde me hierdoor niet laten afschrikken, dus toen ik een paar maanden later mijn geluk beproefde op Tinder en vervolgens een leuke date had met Michael, draaide ook dat uit op seks bij mij thuis. Het was pure lust en daarna heb ik hem niet meer gezien.

Wat ik ook nergens meer zag, was de rode negligé die ik die nacht droeg. In de wasmand, op de grond, onder mijn bed: waar ik ook keek, hij was onvindbaar. Tot ik een paar weken later, in het kader van de grote schoonmaak, mijn matras omdraaide." 

Een
Lees ook:
Een avond, zes afspraakjes: meisjes zetten serie-dater voor schut op Twitter

"Onder mijn matras lag mijn negligé weggefrommeld. Toen ik ‘m oppakte, was hij helemaal verkreukt door een hard geworden, korsterige vlek. Blijkbaar heeft Michael zich na de seks toen ik onder de douche stond nog eens lopen afgetrokken in mijn nachthemd, en deze daarna onder mijn matras verstopt. Wat een freak. Maar goed, het zorgde opnieuw voor de nodige lachsalvo’s onder mijn vriendinnen."

Snel ophoepelen

"Twee maanden geleden had ik weer een onenightstand. Mijn laatste, zo heb ik me voorgenomen, want ik ben er echt klaar mee. Op een festival had ik een leuke klik met Jorg. Door schade en schande wijzer geworden – ik had geen zin meer in een vieze oven of vermiste nachthemden – ging ik na het feest met hem mee naar huis.

De seks was niet spraakmakend en meteen daarna werd ik echt door hem weggekeken, alsof ik niet snel genoeg kon ophoepelen nu hij zijn doel had bereikt. Het was ongemakkelijk en ik voelde me op de een of andere manier gebruikt."

Een
Lees ook:
Een onenightstand van 14 jaar geleden kost Anton nu 40.000 euro

"Voor mij is het nu duidelijk dat ik geen type ben voor eenmalige avontuurtjes. Seks hoort voor mij in een relatie en zonder gevoel of diepere connectie vind ik er niets aan. Als je gevoelens voor elkaar hebt en elkaar beter kent, weet je wat de ander lekker vindt en is seks echt een manier om die diepe verbinding met elkaar te voelen. Dat ontbreekt totaal bij een onenightstand.

Noem me saai, maar ik begin er niet meer aan. Mijn vriendinnen zullen het voortaan zonder mijn lollige verhalen moeten doen."

Om privacyredenen zijn de namen in dit artikel gefingeerd. 

Wil je geen aflevering van deze rubriek missen? Klik dan op de Nooit Meer-tag hieronder en vervolgens linksboven op 'Volgen'.

Nooit meer? 

Wil jij ook je verhaal kwijt en vertellen wat je 'nooit meer' wil meemaken, doen of juist laten? We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Mail ons op weekendmagazine@rtl.nl