Ga naar de inhoud
Liefdesles

Annabelle: 'Onze relatie is zo goed omdat we geen kinderen hebben'

Beeld © Annet van den Ende

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Zelfs nu Annabelle (35) en Onno (36) bijna 24 uur per dag samen zijn, houden ze hun liefde leuk. "We blijven ons best doen om de ander te verrassen. Niet omdat het nodig is, maar omdat we daar gewoon zo blij van worden."

"Ik durf wel te stellen dat Onno en ik het zo goed hebben samen omdat we geen kinderen hebben. We hebben onverdeelde aandacht voor elkaar, nooit slaaptekort en we kunnen zo vaak op reis als we willen. Een hele zaterdag door de stad slenteren en eindigen op het terras, in plaats van midden op de dag langs de lijn staan.

Voor mij was het altijd al een uitgemaakte zaak dat baby’s het niet voor mij waren. Gelukkig dacht Onno daar hetzelfde over. We ontmoetten elkaar bijna acht jaar geleden, via Tinder. Ik was net gescheiden en vastberaden om er een slutty summer van te maken, maar daar was Onno. We appten meteen de hele dag door, en konden door mijn vakantie pas na drie weken afspreken. Eenmaal thuis stond hij meteen voor de deur en aten we een wokgerecht op het dakterras. Hij is gelijk drie dagen gebleven. We waren aan, en dat zijn we acht jaar later nog steeds. Met mijn hondje Patsy klikte het ook meteen, en inmiddels is het Onno die iedere avond de laatste ronde met haar loopt."

Bianca:
Vorige week:
Bianca: 'Scheiden is lijden. Ik schaam me dat ik te vroeg heb opgegeven'

"Het is love hard, fight hard bij ons. Het kan soms goed knallen, met slaande deuren en hier en daar iets gooien. Maar we blijven nooit lang boos. Even afkoelen en het is weer goed. We zijn gewoon het liefst bij elkaar. Ik kan met niemand lang in een ruimte zijn, maar met hem wel. We zijn bijna altijd samen. Onno werkt twee dagen op kantoor, ik werk altijd thuis en zelfs als hij een paar uur boven aan het werk is, kom ik grappend binnen met thee en de klacht dat hij nu wel saai is. We horen gewoon in elkaars bubbel."

Altijd blijven daten

"Het is ook gewoon hoe leuk je het zelf maakt in een relatie. Wij gaan graag weekendjes weg en op vakantie. Zes tot acht keer per jaar slapen we ergens anders. Maar het hoeft niet allemaal ingewikkeld te zijn. Of duur. We hebben het geluk dat we niet overal drie maanden voor hoeven te sparen, maar ook samen spontaan een taart bakken biedt al een leuk date-moment."

Veiliger
Lees ook:
Veiliger daten dankzij nieuwe knop in Tinder: 'Het hoort leuk te zijn'

"Ik denk dat dat ons 'geheim' is, als je het zo zou willen noemen: ook al zien we elkaar al jaren de hele dag, we blijven daten. We blijven ons best doen om elkaar te verrassen. Niet omdat het nodig is, maar gewoon omdat we er zelf zo blij van worden.

Sinds kort hebben we een nieuw spel, dat ik 'Love Letters' heb genoemd. Ik heb alle letters van het alfabet op mooi karton geschreven, uitgeknipt en in een doos gedaan. Om de week trekt een van ons een letter uit de doos. Op zondag, zodat je een week de tijd hebt om een date beginnend met die letter te verzinnen. En natuurlijk te regelen. Door het om de week te doen, kunnen we er een heel jaar mee vooruit."

De B van bowlen en burgers

"Afgelopen weekend trok Onno de B en gingen we bowlen en burgers eten. Hilarisch, want hoe kneuterig ook, we hadden nog nooit samen gebowld. Zo’n spel is heel eenvoudig en het opent nieuwe datedeuren. Het daagt ons uit om niet weer aan het einde van de straat een borrelplank te bestellen, hoe heerlijk we dat ook vinden."

Bewust
Lees ook:
Bewust kinderloos voor het klimaat: 'Wil het kinderen niet aandoen'

"Later zei hij dat hij ook wel naar Batavia had gewild met de letter B. Leuk shoppen, riep ik, maar hij bedoelde de boot. Dan ben ik toch blij dat het bowlen is geworden, want we hadden een topavond en hebben veel gelachen."

Twintig kilo gegroeid

"Onno en ik zijn bourgondiërs, daar vinden we elkaar wel in. Volgens mij zijn we dankzij al die kaasjes en etentjes in de stad wel een kilo of twintig gegroeid sinds we samen zijn. Onno en ik verstaan de kunst van het genieten en vermaken ons kostelijk met elkaar. Iedere dag weer."

De namen Annabelle en Onno zijn gefingeerd. Hun echte namen zijn bekend bij de redactie. 

Gezocht: Liefdeslessen

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.