Ga naar de inhoud
Liefdesles

Peter: 'Ik hield van haar, ook al hadden we elkaar nog nooit ontmoet'

Beeld © Annet van den Ende

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Dat liefde grenzeloos is, staat vast voor Peter (34). Hij ontmoette zijn vriendin Meghan via een game, en werd verliefd. Ook al woonde ze op dat moment in Flagstaff, Arizona.

"'Wat zie je er moe uit', zei mijn moeder weer. Geen wonder, want ik was al bijna twee weken de hele nacht wakker. Ik ben een nachtuil, en gek op gamen, maar nu was het een ander verhaal. In de online game Call of Duty was ik samen met MegaMeghan een team en op de een of andere manier klikten we.

We waren allebei bloedfanatiek en het lukte ons meerdere keren om iedereen te verslaan in een potje, behalve elkaar. Ze maakte me aan het lachen. Niet eerder trof ik een vrouw die zulke harde grappen maakte, of die net zo fanatiek gamede als ik. Meghan woonde in Flagstaff, Arizona en daar is het negen uur later dan hier. Ik werk in ploegendiensten en vaak ‘s nachts, maar als Meghan online kwam, bleef ik toch wakker. Op slechts drie uur slaap ging ik dan weer aan het werk, geen wonder dus dat ik eruitzag als een natte krant."

Mariska
Vorige week:
Mariska zocht haar vakantieliefde op: 'Kijk nu met andere ogen naar mijn man'

Maar het deerde me niet, want ons contact gaf me zoveel energie. Tijdens het gamen spraken we over muziek, over het nieuws in de wereld en steeds meer over onszelf. Ik vroeg om haar WhatsApp om een liedje door te sturen en zo begonnen we te bellen.

In de zomervakantie ging ik een week met vrienden naar de Ardennen en hoewel ik het gezellig had, merkte ik ook dat ik haar miste. We gameden niet die week, maar appten wel af en toe. Eenmaal thuis kon ik niet wachten om haar te bellen. 'I missed you!', riep ik. 'Yeah, 'cause you love me', antwoordde ze plagend. Het raakte iets in me. 'I do', zei ik en vanaf dat moment maakte ons contact een vlucht. We gingen nog meer met elkaar delen. In mijn hoofd en hart voelde Meghan als mijn vriendin."

Langeafstandsrelatie 

"Mijn collega’s lachten me uit toen ik erover vertelde. Mijn moeder zei meteen dat ik me niets in mijn hoofd moest halen en dat er vast wel leuke vrouwen in de buurt zijn. Maar zo werkt het niet. Mijn hart was bij Meghan en dat is het nog steeds. Ik had nog acht vakantiedagen over en die heb ik gebruikt om naar Amerika te vliegen."

Vakantieliefde
Lees ook:
Vakantieliefde een bevlieging? 'Langeafstandsrelatie is heel spannend'

"Ze bleek met haar 1 meter 58 wat kleiner dan ik had verwacht, maar verder voelde Meghan meteen vertrouwd. Alles klopte en door haar vast te kunnen houden groeide mijn liefde alleen maar meer. Ik dacht dat ik met een zwaar hart weer naar huis zou vliegen, maar het vertrouwen in de liefde gaf me een bulk energie. Wij zouden deze langeafstandsrelatie wel rocken. Wij konden dit.

En dat blijkt ook, want een paar maanden later kwam Meghan met kerst naar Nederland en raakte verliefd op ons land. Corona maakte het moeilijk om elkaar te zien, maar bracht onze relatie ook in een stroomversnelling. We voelden allebei dat we niet afhankelijk wilden zijn van autoriteiten om elkaar te kunnen zien en op mijn verjaardag vertelde Meghan dat ze haar baan had opgezegd en dat ze naar Nederland kwam zodra het kon. Ik heb gehuild van geluk."

Samenwonen op een vakantiepark

"Uiteindelijk duurde het wat langer dan ik toen dacht, maar we voelden allebei dat het zou goedkomen. Ze is nu iets meer dan een jaar in Nederland en we wonen samen op een vakantiepark in het Groene Hart. Wonen wordt er gedoogd en we staan op de wachtlijst bij verschillende woningbouwverenigingen. Het maakt me niet uit waar we terechtkomen, zolang we maar samen zijn."

Amsterdam
Lees ook:
Amsterdam bijna fotorealistisch nagebouwd in nieuwe Call of Duty-game

"Sinds een paar weken weten we dat Meghan zwanger is en we gaan zelfs trouwen. Tegen alle verwachtingen in, behalve tegen de onze. Hoe moeilijk het ook lijkt, als het echt is wat je voelt, dan heb je er alles voor over. Een leven zonder Meghan is ondenkbaar. Hoe vaak mijn omgeving ook heeft gezegd dat het toch nooit wat zou worden, of hoeveel gedoe dit allemaal is.

Het was ook niet makkelijk. Het heeft me mijn baan gekost en een paar vrienden, omdat al mijn vrije tijd en geld in regelwerk ging zitten. Maar kijk ons nu eens. We hebben allebei leuk werk gevonden, we hebben een huis en krijgen een kind. En we gamen nog steeds in het weekend. Meghan en ik zijn op alle fronten een topteam."

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.