Ga naar de inhoud
Liefdesles

'Ik had geen idee hoe ik met een vrouw moest vrijen'

Beeld © Annet van den Ende

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Ellis (40) is sinds een jaar smoorverliefd op een vrouw, dat betekent niet dat er iets schort aan de relatie met haar man. Integendeel zelfs. "We zijn nóg hechter geworden, dit weekend zaten we nog met z'n drieën in een mooi restaurant."

"Mijn man en ik waren altijd rechttoe, rechtaan en monogaam. Al sinds mijn zestiende zijn we bij elkaar en alles liep op rolletjes, tot ik op m'n 36e dacht: is dit alles? Gaan we dit voor de rest van ons leven doen?"

"Ik was nog nooit met een ander geweest en voelde nieuwsgierigheid. Die gedachte deelde ik met hem en kort daarna stelde ik voor om de boel open te gooien. Na een aantal goede gesprekken wilde hij dat ook wel. We gingen los van elkaar daten, waarbij ik niet te snel ging, omdat hij het daten wat lastiger vond. Dat begreep ik ook, dus namen we de tijd."

Ramses:
Lees ook:
Ramses: 'Vrienden willen wel een escort voor me inhuren, maar wat lost dat op?'

Via datingapps vond ik interessante mannen en matchte hij met mooie vrouwen. Soms was het weleens hetzelfde stel. Het was zoeken wat we wel deelden en wat niet. Het voelde gek om meteen de mannen met wie ik uit ging aan hem te laten zien, maar als ik voor de derde keer met iemand op stap ging, vond ik het ook gezellig als hij me na afloop vroeg hoe het was geweest."

Nieuwe avonturen

"Het was een boeiende en leerzame periode, waarin we onszelf opnieuw ontdekten en tegelijkertijd nog meer verbinding met elkaar voelden. We moesten veel praten en veel leren. Er is een verschil tussen wat geheim is en wat je wil weten. De ene keer opperden we regeltjes of afspraken. Soms brachten die ons alleen maar meer onrust. Maar het bracht ons ook nieuwe avonturen en plezier, die we juist dolgraag met elkaar deelden. Er zijn zelfs waardevolle vriendschappen uitgekomen." 

"Afgelopen zomer gingen we met een bevriend stel uit eten, de vriendin van die man ging ook mee. Het was gewoon vriendschappelijk, geen swingerding of zo, maar gewoon leuk. Toch voelde ik meteen zo'n enorme aantrekkingskracht met die vrouw, dat we aan het eind van de avond op het toilet stonden te zoenen. Toen we terug naar de tafel liepen, vertelde ik het meteen. 'Dat zie ik aan je,' lachte mijn man. 'Wat leuk!' Mooi hè, dat wij dat zo kunnen?"

Andere vrouwen doen me niks, ik val gewoon op haar

"Een paar weken later ging ik voor het eerst een op een met haar op date en sindsdien zijn we samen. We zijn elkaars eerste vrouw, en het is niet zo dat ik nu uit de kast ben als bi of zo. Andere vrouwen doen me niks, daar heb ik echt wel even naar gekeken. Ik val gewoon op haar."

Net twee onhandige pubers

"We wisten helemaal niks. Ik wist niet hoe ik met een vrouw moest flirten, ik wist niet hoe ik met een vrouw moest vrijen. Moest ik een hand op haar been leggen aan de bar? Ik weet best hoe mijn eigen lichaam werkt, maar had geen idee wat ik bij haar moest doen. Gelukkig hadden we een gedeelde ervaring hierin en konden we goed praten en ook enorm lachen over onze onzekerheid. We zijn net twee onhandige pubers." 

Uit
Lees ook:
Uit de kast na jaren huwelijk: 'Ik dacht: verdorie, dit kan helemaal niet'

"Zij maakt iets in mij los wat ik nooit eerder heb gevoeld. Ze weet laagjes af te pellen waardoor ik nieuwe dingen ontdek. Ik geniet er volop van, en we zien elkaar iedere week wel. Soms gaan we een weekend weg, of logeren we bij elkaar."

"Mijn man en haar vriend vinden het wel leuk, alsof het minder bedreigend is omdat we vrouwen zijn. We bieden elkaar iets unieks en zijn daardoor geen bedreiging voor onze mannen. Mijn kinderen weten niets van ons open huwelijk, maar denken dat zij gewoon een vriendin is en daardoor kan ze prima een avondje bij ons op de bank zitten en blijven logeren. Afgelopen weekend gingen we met z'n drieën uit eten en bleef ik na afloop bij haar slapen." 

'Er is genoeg liefde'

"De vrolijkheid die onze romance veroorzaakt, breng ik ook weer mee in mijn relatie en mijn gezin. Omdat alles open en eerlijk gaat, is er nul stress. Mijn man heeft nu ook al een tijdje een vriendin, maar haar heb ik nog niet ontmoet." 

"Het hele proces heeft ons hechter gemaakt. Er is genoeg liefde en die delen we. Mijn liefde voor hem neemt niet af omdat ik ook van een ander houd. Het is net als met kinderen: of je er nu twee hebt of zes, er kan altijd liefde bij. Het enige lastige is de factor tijd. Ik wil niemand tekortdoen. Mijn man niet, mijn kinderen niet, mijn vriendin niet en mezelf niet. En ondertussen heb ik ook nog gewoon een baan. Soms heb ik gewoon behoefte om ergens te zijn. Het is fantastisch om dat eerlijk uit te kunnen spreken en ernaar te handelen zonder dat het scheve gezichten oplevert. Het is echt niet altijd makkelijk, maar door altijd naar mijn gevoel te luisteren en met z'n allen open te communiceren - daar doen we echt ons best voor - gaat het nu gewoon heel goed. Wat een winst hè?"

De naam Ellis is gefingeerd, haar echte naam is bij de redactie bekend.

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.