Ga naar de inhoud
Bij ons thuis

'Ik heb er een hekel aan als de kinderen moeten knutselen voor school'

Beeld © iStock

Journalist Franke blogt elke woensdag over de avonturen van haar gezin. Deze week vergeet Olle een bloem te knutselen voor zijn jarige juf. En dus gaat ze zelf maar aan de slag. "&%$#$ waar is het plakband als je het nodig hebt?!?"

"Hallo allemaal, we hebben iets bedacht! Juf Monique is volgende week jarig en het leek ons leuk als de kinderen iets voor haar knutselen, groetjes van de klassenmoeders." Ik keek naar mijn telefoon en zuchtte. Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel dat kinderen iets moeten knutselen voor school.

Het was heel lief, maar voor mij betekende het weer een extra vink op de to-dolijst, een notitie in de agenda - inclusief veertien alarmbellen, want dit gingen we met z'n allen vergeten. Dat kon ik op mijn klompen aanvoelen. 

'Allemachtig,
Vorige week:
'Allemachtig, wat deed dat flintertje lente me goed'

"Olle, zorg jij nog voor een bloem voor de juf? We hebben crêpepapier, daarvan kun je zo’n mooie bloem maken, weet je wel?"

"Jahaaa. Ik doe het zo", beloofde hij, maar terwijl hij dat zei hoorde ik hem met zijn voetbal in de gang dribbelen - wat niet richting knutselkast was, maar naar buiten. Ik zuchtte nog eens diep.  

2 dagen later

"Heb je nou al die bloem geknutseld? Ja, ik weet het, het was heel druk met freerunnen en voetballen en uiteten met opa en oma. In het weekend dan, oké?"

5 dagen later

"Moet die bloem woensdag klaar zijn? Nee, volgende week toch? Ik kan mijn telefoon niet vinden, maar volgens mij volgende week woensdag pas. Heb ik het niet in de agenda gezet? Nou ja, mama vergeet ook weleens wat."

"We doen het morgen wel even samen, oké? Dan maken we er meteen een heleboel tegelijk en hebben we meteen een voorraad papieren bloemen om weg te geven. Altijd handig."

Drie dagen later, 6.30 uur ’s ochtend, vanuit bed

"Kak! Het stond dus wél in de agenda! Olle! Waar ben je? Schat? Allemaal boven en onder de douche zeker. ^&$$^$#@@@&*&%$! Waarom moet ik toch altijd alle problemen oplossen hier in huis? En waar is het plakband als je het nodig hebt?! Nou ja, heel mooi is-ie niet geworden. Wat maakt het uit? Ziet het er des te meer uit of Olle ’m zelf heeft geknutseld. Nog even in een leuk zakje en wat hartjes er opplakken. Helemaal top, zo."

"Mama heeft ’m in je tas gedaan. Vergeet je ’m niet te geven? Dat is echt het enige taakje dat je nog over hebt. Moet lukken, toch?"

Moederdagcadeau
Lees ook:
Moederdagcadeau maken? 'Dat doen de kinderen maar lekker thuis'

9.15 uur

"Alles ging goed, hoor. De vader van Lena had een bos tulpen bij zich. Die stond hij op het schoolplein uit te delen aan de kinderen die het waren vergeten. De helft van de klas ongeveer."

"Wat slim. Van de vader van Lena", mompelde ik. En ik vroeg me af of ik Lena’s vader kon bellen voor een korte cursus 'zo kan het kan ook, doe niet zo moeilijk, laat het los'. Ik pakte mijn telefoon om te kijken of hij in de 'Cadeau voor juf Monique'-appgroep zat, maar ik gokte van niet. Dat kon ik op mijn klompen aanvoelen.

Geen aflevering van 'bij ons thuis' missen? Klik dan op de 'Bij ons Thuis'-tag en vervolgens op volgen