Ga naar de inhoud
Seks

Workshop aftrekken is een hoogtepunt: 'Een hoop nieuwe moves erbij'

Beeld © iStock

Hoe voorkom je een lamme arm? Hoe verras je je bedpartner? Hoe praat je met wildvreemden over seks? Redacteur Kita van Slooten was nieuwsgierig en bezocht een workshop aftrekken. "Als we aankomen bij de twaalfde en laatste stap, wanen we ons heuse seksgodinnen."

"Ik wil kunnen aftrekken als de beste", zegt een van de cursisten lachend tijdens het voorstelrondje. We zitten aan tafels achterin Mail & Female, een stijlvolle seksshop in Amsterdam, gericht op vrouwen. Voor ons staan paarse en roze dildo’s, waar we die avond op zullen gaan oefenen.

Vrolijk gekleurde dildo's

De vrolijke kleur en ook het formaat zijn niet bepaald realistisch, maar verder zijn deze surrogaatpiemels levensecht uitgerust, inclusief balzak, aders en toompje. Allemaal onderdelen die straks uitgebreid aan bod gaan komen, maar eerst stellen we ons dus even voor.

Ik zit hier, omdat ik nieuwsgierig ben. Naar de cursus, maar ook alles eromheen. Seks is de gewoonste zaak ter wereld, maar aftrektechnieken bespreek ik nou niet heel gedetailleerd met mijn vrienden, want hun partners ken ik ook goed en dat wordt dan toch een beetje te privé en ongemakkelijk. Hoe gaat dat tijdens deze workshop? 

Veel van de zeventien deelneemsters zijn met een of meerdere vriendinnen gekomen, maar er zijn ook vrouwen alleen. En naast dat er nu al een hoop wordt gelachen – probeer maar eens bloedserieus te blijven als je wordt aangestaard door een knalroze rubberen lul – geeft iedereen aan dat ze hier zijn om iets te leren. 

De één biecht op dat ze eigenlijk niet weet waar ze tijdens het aftrekken mee bezig is, een ander wil graag iets nieuws leren, omdat ze voor haar gevoel al twintig jaar hetzelfde doet. Ook is er een vrouw die hoopt op tips om te voorkomen dat ze een lamme arm krijgt.

Dan is er nog een jarige, die verrast is door haar vriendinnen en geen idee heeft waar ze nou precies is terechtgekomen. Sekscoach Madeleine legt het ons haarfijn uit. We gaan het eerste deel van de workshop focussen op snel aftrekken, daarna gaan we oefenen met een massage die uit twaalf (!) stappen bestaat.

"Is dat wel piemelbestendig?"

Over die massage heb ik al veel gehoord van vriendinnen die deze cursus al eens gedaan hebben. De stappen hebben allemaal een naam. Vooral de stap genaamd 'de citruspers' is bij me blijven hangen, omdat ik meteen voor me zag hoe ik op zondagochtend met enige agressie mijn sinaasappeltjes uitpers en me afvroeg: is dat wel piemelbestendig?

Glibberige handjes

Maar we beginnen bij het begin en dat is glijmiddel, want dat zorgt voor een veel fijnere ervaring, zo wordt ons verteld. Dus gaan we met glibberige handjes aan de slag.

Met één hand zorg je voor een stevige greep onderaan de penis. Want zo kan er wel bloed in, maar niet uit, daardoor blijft de penis hard en lijkt hij ook groter.

"Er is geen penisbezitter die dat een vervelend uitzicht vindt", zegt Madeleine lachend. Met de andere hand gaan we in actie komen. We zijn dus pas net begonnen en hebben al twee dingen geleerd: glijmiddel en werken met twee handen. Dit gaat lekker. 

Terwijl wij half giebelend onze dildo aan het aftrekken zijn, vertelt Madeleine dat een man in gemiddeld zes minuten een orgasme bereikt, terwijl een vrouw daar twintig minuten over doet. Wat wél overeenkomt, is dat het vinden van een goed ritme en dat vervolgens aanhouden bij zowel mannen als vrouwen werkt.

Voorkom een lamme arm

Voor een doelgerichte aftrek- maar dus ook vingersessie is Madeleine's wijze les: vind een ritme dat je sekspartner lekker vindt en ga daar dan vooral mee door. Je hoeft er niet allerlei wilde variaties op los te laten, aldus de sekscoach.

En de gevreesde lamme arm? Die voorkom je door niet vanuit de pols te bewegen, maar je hele arm te laten bewegen.

"Het doel is dat de man een zorgvuldig opgebouwd orgasme krijgt dat vergelijkbaar is met dat van de vrouw."

Na een korte pauze - toch even die arm wat rust geven - zitten we vol verwachting klaar voor de nieuwe moves die Madeleine ons gaat leren.

Het doel van de massage is niet dat iemand zo snel mogelijk klaarkomt, maar dat de man een zorgvuldig opgebouwd orgasme krijgt dat vergelijkbaar is met dat van de vrouw, namelijk een intens gevoel dat door je hele lichaam gaat.

Joystick en prikkeldraad

De namen die de verschillende stappen hebben, werken op de lachspieren. Stap één heet 'rock around the clock', waarna we doorgaan met bewegingen genaamd 'joystick' en 'prikkeldraad'. En de 'citruspers' dus.

Die is minder heftig dan hij klinkt, wat overigens voor alle stappen geldt. Bij de 'citruspers' maak je inderdaad een beweging die wat weg heeft van het uitpersen van een sinaasappel, maar vele malen subtieler. Bovendien verzekert Madeleine ons dat je met het gebruik van glijmiddel ook echt niet snel een penis pijn doet.

Madeleine vertelt dat je deze massage rustig opbouwt en dat het zo een uur kan duren. Tegenover me zie ik een wenkbrauw omhooggaan. "Nou, ik denk dat hij het bij stap vijf al niet meer houdt", zegt een van mijn tafelgenoten.

Seksgodinnen

Maar ook daar is aan gedacht met een stap waarbij je de opgebouwde seksuele energie al masserend verdeelt over het lichaam voor je verder gaat.

Als we aankomen bij de twaalfde en laatste stap, wanen we ons inmiddels heuse seksgodinnen, want dat is het effect van deze workshop: het is enorm leuk om te leren hoe je genot kunt geven en dat maakt dat je je zelfverzekerd voelt.

Zelfvertrouwen

Een van de cursisten vertelt na afloop dat ze na haar scheiding niet meer zo zeker van zichzelf was in bed. Het lichaam van een nieuwe partner werkt immers anders dan dat van de persoon waar je jaren mee samen was.

Maar nu hebben we er allemaal een hoop nieuwe moves bij. Die ongetwijfeld een verpletterende indruk gaan maken op de ontvanger, maar tegelijkertijd zorgen voor zelfvertrouwen en dus meer plezier in bed. Leuk voor de ander, maar vooral ook jezelf.

De workshop is te volgen bij bij Mail & Female. Naast Aftrekken en Lingam Massage is er ook een workshop Vingeren en Yoni Massage.