Ga naar de inhoud
Liefdesles

Sanja: 'Ik viste naar wat er was tussen ons, maar hij hapte niet'

Beeld © Annet van den Ende

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Een spontane ontmoeting, een gekoesterde droom en een vleug romantiek deden Sanja (28) besluiten om naar Parijs te fietsen, waar een charmante Fransman haar met champagne onder de Eiffeltoren zou opwachten.

"Na een pittige break-up ging ik met vriendinnen op stedentrip naar Sofia, de hoofdstad van Bulgarije. We besloten daar een foodtour te doen en raakten aan de praat met twee Franse mannen. 'Waarom zijn jullie eigenlijk hier?', vroeg ik aan één van hen. 'Ik zou eigenlijk vandaag gaan trouwen', antwoordde hij. Bleek dat hij tien jaar samen was geweest met zijn vriendin en dat zij drie maanden voor hun bruiloft de stekker eruit had getrokken. Zijn vrienden hadden die datum vrijgehouden en namen ‘m dat weekend mee op pad.

Hij gooide dit verhaal direct op tafel, waardoor we meteen de diepte ingingen. We ontdekten dat we veel overeenkomsten hadden. Qua beroep, interesses, persoonlijkheid, avontuurlijke instelling en vooral qua humor. Aan het eind van de avond ging ik keurig met mijn vriendinnen mee naar het hotel, maar sloot ik ook een weddenschap af met de Fransman: als ik mijn droom om naar Parijs te fietsen waarmaakte, en de Eiffeltoren per fiets zou bereiken, zou hij daar op mij wachten met een fles champagne."

Samira:
Vorige week:
Samira: 'Dit huwelijk had niks met liefde te maken'

"Eenmaal thuis appten we bijna elke dag en een paar maanden later begon ik mijn fietsvakantie. Ik had werkelijk iedereen verteld over mijn avontuurlijke doel en verheugde me op de fietstocht van een week. Op de dag van vertrek had ik eerst nog een sollicitatiegesprek, waardoor ik veel later vertrok dan gepland. Mijn fiets bleek met 25 kilo aan bagage veel te zwaar bepakt en aan het eind van de dag kwam ik doodop op een camping in België aan.

Ik voelde: dit werkt niet.  En ook: ik vind het helemaal niet leuk zo. Ik besloot om terug naar huis te gaan. De volgende dag was ik weer in Nederland, met lichte schaamte. Gelukkig konden mijn familie en vrienden er wel om lachen. Na een dag balen bedacht ik me dat er ook andere wegen naar Parijs leiden. Ik belde mijn Fransman dat ik eraan kwam, alleen nu met de bus. Gelukkig bleef de afspraak staan."

Zijn tempo respecteren 

"Ik wilde niet met te veel verwachtingen naar Parijs gaan, had zelf een hotel geboekt en zou hem op mijn tweede dag daar zien. Die ontmoeting was super gezellig, we hadden zelfs cadeautjes voor elkaar gekocht. Ik probeerde te vissen of er iets was tussen ons, deed alsof ik het koud had, maar hij hapte niet. Na een paar dagen samen door Parijs struinen was er nog niets gebeurd. Ik wilde zijn tempo respecteren, natuurlijk, maar ik zag de datum van mijn terugreis ook steeds dichterbij komen.

In de tussentijd hadden we het ontzettend gezellig samen. Op dag drie zaten we ‘s avonds in de taxi terug en wisselden we daar beleefdheden uit hoe leuk we het samen hadden en de spanning in die taxi was om te snijden. Ik gaf hem een kort knikje en toen zoende hij me. 'Eindelijk!', riep ik. Hij nam me mee naar zijn appartement en daar ben ik nog twee dagen gebleven."

Coen:
Lees ook:
Coen: 'Ik was het wachten beu en besloot naar haar te rennen, in Zweden'

"Een paar weken later ben ik alsnog met een andere vriend naar Parijs gefietst en heb ik Antoine weer opgezocht. We dronken met zijn drieën champagne in de kroeg om de succesvolle fietstocht te vieren. Ik genoot een paar dagen met mijn fietsmaat in de stad en daarna nog een paar dagen met mijn Franse liefde. Het was gezellig en ontspannen, maar het werd ook steeds duidelijker dat hij niet stond te popelen om naar Nederland te komen."

Netflix-romcom

"We hielden contact, maar na anderhalve maand hield dat plotseling op. Toen dacht ik: zo kan mijn Netflix-romcom toch niet eindigen­?! Ons contact was verstomd, en ik zag de hele dag Franse zaken om me heen, als een mozaïek van herinneringen. Met oudjaar stuurde ik hem nog één bericht, om te delen wat me dwarszat en om het voor mezelf af te sluiten. Daarop kreeg ik een heel lief bericht terug, zijn reactie had niet beter kunnen zijn. Hij sprak uit dat er wel degelijk iets tussen ons was en dat deed me goed."

Hitserie
Lees ook:
Hitserie Emily in Paris brengt migratiegolf naar Parijs op gang

"Het deed zeer dat het voorbij was, maar je kunt het niet forceren. Het is goed zo. Hij zette mijn hart opnieuw in vuur en vlam, nadat er door zijn voorganger flink op was gestampt. Daar ben ik dankbaar voor. Ik ging op avontuur, fietste naar Parijs en had daar de tijd van mijn leven.

De weg ernaartoe ging niet zonder slag of stoot, maar als het makkelijk was zou het niet zo’n grandioos avontuur zijn geweest. Uiteindelijk maakt alleen je eigen oordeel over de weg ernaartoe uit. Je vormt je eigen verhaal. Net als het einde."

De naam Sanja is een gefingeerde naam. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: hanneke.mijnster@rtl.nl.