Ga naar de inhoud
Slotakkoord

Tamara: 'Hardcore was mijn uitlaatklep en wil ik daarom op mijn begrafenis'

"Ik heb stukken overgeslagen in mijn leven." Beeld © privéfoto

De dood hoort bij het leven, al staan we daar liever niet te lang bij stil. Denk jij wel eens na over de soundtrack van je leven? Elke week geeft een lezer een inkijkje in diens slotakkoord. Omdat muziek je laat voelen tot in je diepste vezels, op de mooie momenten en de verdrietige. Tamara (31) is thuishulp in Oud-Beijerland en wil graag een heerlijke bak herrie laten horen als het haar tijd is.

Welk nummer wil je sowieso laten horen op je eigen afscheid?

"World of the dream van Dr. Peacock."

Waarom juist dit nummer?

"In het dal van mijn leven, het was tweede kerstdag en mijn ex en ik waren net uit elkaar, ging ik met vriendinnen en mijn broertje naar een hardcorefeest. Daar speelde Dr. Peacock, compleet met orkest en ik werd omvergeblazen.

'You create the world of your dreams' hoorde ik, en kreeg kippenvel van top tot teen. De herkenning in het nummer raakte me zo, dat het me op dat moment verlichting gaf. De tranen sprongen in mijn ogen en ik zei tegen mijn broer dat ik dit nummer wil draaien op mijn begrafenis. Hij verklaarde me voor gek, maar drie jaar later sta ik er nog steeds achter. Als ik dit nummer hoor, voel ik me vrij."

En wat zegt het over je leven?

"Op mijn zestiende kreeg ik verkering en op mijn twintigste werd ik moeder. Best jong dus. Na de geboorte van mijn zoontje werd ik depressief en mijn dochter was een verrassing, gelukkig wel een mooie, maar toch doet het wat met je. Als puber zat ik al vaak in de knoop met mezelf, ik heb me altijd een buitenbeentje gevoeld.

Door zo jong te settelen, heb ik stukken overgeslagen in mijn leven. Toen mijn relatie stukliep, ben ik samen met mijn broertje - hij is mijn alles - en vriendinnen het feestleven ingedoken en veel naar hardcorefeesten gegaan. Dat was mijn uitlaatklep, maar ook mijn groep mensen. Het voelt als een hele hechte club. Je kunt wel bij de pakken neerzitten, maar je kunt ook wat gaan doen. Daar koos ik voor. Ik heb mijn droomwereld zelf gecreëerd."

'Knockin'
Vorige week:
'Knockin' on Heaven's Door is toepasselijk: komt hierna toch nog iets?'

Waar luister je het liefst naar muziek?

"Meestal luister ik thuis. Af en toe ga ik nog naar een hardcorefeest, maar breng niet elk weekend mijn kinderen naar mijn moeder, die tijd is wel voorbij. Vroeger had ik ook een opscheertje in mijn haar, maar ook dat is over. Bovendien, van een feest moet ik inmiddels een week bijkomen. Nee hoor, ik luister Paul Elstak en andere gabbermuziek gewoon lekker thuis. Soms zet ik ook wel de radio aan, maar die muziek raakt me toch minder."

Hoeveel lijstjes heb je op Spotify?

"Niet zoveel hoor. Ik luister meestal naar Soundcloud, daar kun je hele sets van DJ’s luisteren. Als je op een feestje een goede set hebt gehoord, dan kun je ‘m daar in zijn geheel terugluisteren. Ideaal ook voor de feestjes die ik niet meer meepak."

Wat is je guilty pleasure?

"Een oudje al, maar dat Altijd Wel Iemand van IOS. Dat vind ik echt een megagoed nummer, zowel qua zang als qua tekst. Die mag wat mij betreft wel als intro gedraaid worden op mijn afscheid."

Meedoen?

Welk nummer moet er op jouw uitvaart worden gedraaid? En wat zegt dat over jouw leven? Wil je meedoen aan deze rubriek, mail dan je verhaal naar hanneke.mijnster@rtl.nl