Ga naar de inhoud
Aangeboden door Omoda

Met deze 5 shoptips koop je kwaliteit met korting

Beeld © Omoda

De feestdagen hebben we voor een jaar weer afgevinkt, tijd voor een frisse start. Een schone lei! En precies zo denken kledingwinkels er ook over, want veel items gaan met korting de deur uit om plek te maken voor de nieuwe voorjaarscollectie. Alleen hoe voorkom je dat je aankoop in de sale een miskoop wordt? Mariëlle, Teamlead Styling & Creative bij Omoda, schiet te hulp!

Shoppen met korting, ons brein gaat er heel goed op. Want én een nieuw kledingstuk én geld besparen, dat wil je toch? Eerlijk is eerlijk, we worden er hebberig van. Voor je het weet heb je een nieuwe halve garderobe voor jezelf of de kids in huis gehaald en hangt de helft na een jaar nog met het prijskaartje in de kast. Van blij met je aankoop naar miskoop. Herkennen doe je het vast en zeker. Styliste Mariëlle van fashion store Omoda helpt je om dit te voorkomen, komt met praktische tips en laat je zien dat het beeld van 'overblijvertjes' niet geldt tijdens het sale shoppen bij 'the fashion store that loves you back'.

Koop kwaliteit met korting

Mariëlle ziet het shoppen van afgeprijsde fashion-items als een mooi moment om kwaliteit voor minder in huis te halen. "Toegegeven, iedereen wordt blij van besparen. Tegelijkertijd zorgt de korting ervoor dat je bij sale shoppen extra goed moet nadenken over je koopintentie." Zelf doet ze minder snel een aankoop als ze een kledingstuk met korting plots leuk vindt. "Heb je altijd al een mooie wollen trui, perfecte denim, leren jasje of andere key piece willen hebben, dan is dit je kans. Dit zijn best prijzige items, waarvoor je de sale goed kunt gebruiken. In zo'n geval doe je een investering waar je jaren plezier van hebt." Grappend vult ze aan: "Ik zeg altijd: Hoe duurder het item, des te hoger de korting." Omdat alle items bij Omoda door ervaren inkopers handpicked zijn, ben je verzekerd van kwaliteit. Ook in de sale.

5 Praktische shoptips

Om te voorkomen dat een aankoop met korting een miskoop wordt, heeft de styliste een aantal handige tips op een rij gezet:

(1) Filter op maat

"Filter op je maat, voorkom teleurstelling en bespaar tijd", stelt Mariëlle. "Door op maat te filteren zie je gelijk welke items nog een shopper zoeken. Ook handig: vul in de zoekbalk gelijk het item in waar je naar op zoek bent. Op die manier heb je de grootste kans om iets tegen te komen wat in de smaak valt en word je mooi niet door allerlei andere afgeprijsde items afgeleid." Twee vliegen in één klap! Mocht het nu zo zijn dat je toch naast grijpt, dan kun je altijd met de klantenservice van Omoda contact opnemen. We hebben een team met collega’s die gespecialiseerd zijn in stylingvragen en graag voor jou op zoek gaan naar vergelijkbare items in onze collectie. Zeg maar een soort gratis stylingadvies!"

(2) Filter op 'nieuwste bovenaan'

Naast het filteren op maat, is filteren op 'nieuwste bovenaan' volgens de styliste ook een tip om te onthouden. "Doe dit en je krijgt de nieuwste sale-items van de laatste collectie boven in beeld. Zelf vind ik dat altijd wel zo fijn zoeken!" Handig om te weten aangezien er telkens nieuwe sale-items worden toegevoegd. 

(3) Shop van je wishlist

Bij Omoda kun je je favorieten op je wishlist zetten. En dat is volgens de styliste heel handig, juist tijdens de sale. "Check regelmatig of er al iets van je favorieten is afgeprijsd. Het zijn items die je al heel leuk vindt en dan is een leuke korting mooi meegenomen. Tip blijft wel dat als je dit kledingstuk heel graag wil hebben, je beter voor de sale uit kunt shoppen. Dan weet je zeker dat je niet misgrijpt."

(4) Koop items die je kunt doordragen

Wie slim wil shoppen kan het best uitkomen bij items die meerdere seizoenen zijn te dragen én die met items die je thuis al hebt zijn te combineren. "Neem een goede jeans die je - beetje afhankelijk van de wassing, dat wel - vaak het hele jaar door kunt dragen." De styliste van Omoda vult aan: "Met ons concept 'ontdek de look' showen we per item meerdere outfits. Fijne inspiratie om te zien welke kanten je met één item op kunt. En het mooie is: het kan goed dat er drie afgeprijsde fashion-items in de 'ontdek de look' zitten."

Ontdek
Lees ook:
Ontdek de look: één item, drie verschillende looks

(5) Shop voor volgend seizoen

Waarschijnlijk gaat het volledig tegen je gevoel in om midden in de winter al zomerse key pieces in huis te halen, maar volgens Mariëlle is het een slimme zet. "De zomercollectie van zomer '22 is vaak nog afgeprijsd. Heb je voor komende zomer bijvoorbeeld een goede jas nodig, dan doe je er goed aan tussen de afgeprijsde items rond te neuzen. Even geduld en je kunt het aan!"

Vooruitblik trends voorjaar '23

Ondanks dat de winter pas net haar intrede heeft gedaan en de weg naar de lente nog heel lang lijkt, is Mariëlle met haar collega's achter de schermen al druk in de weer met de voorjaarscollectie '23. Waar je komend seizoen echt niet onderuit kunt? "Kleur. Dit jaar hebben we al veel kleur gezien, maar komend jaar wordt er nog een schepje bovenop gedaan. En ook color blocking - het combineren van felle kleuren - en het kleurrijke pak blijven trending." Iets wat we komend voorjaar nog meer in het straatbeeld gaan zien dan nu, zijn volgens de styliste kleurrijke metallic mode-items en co-ord sets. "Dit laatste zijn sets met een bijpassend onder- en bovenstuk, bijvoorbeeld een rok met blazer of gilet. In onze onlineshop hebben we zelfs een filter 'co-ord', zo populair is het. Persoonlijk vind ik dit een goede investering, omdat zo'n set op drie manieren te stijlen is; (1) als set, (2) onderstuk met ander bovenstuk en (3) bovenstuk met ander onderstuk." Kom d'r maar in, lente!

Geïnspireerd geraakt door de tips van Mariëlle? Ga dan nu naar de online store van Omoda voor nog veel meer ideeën en inspiratie!

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van Omoda en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van RTL Nieuws.